Breaking news

glykantika.jpg
A

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δημοσίευσε μια  κατευθυντήρια γραμμή για τα γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη (NSS) και τα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν.

Σύμφωνα με αυτή, η χρήση των NSS δεν παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη στη μείωση του σωματικού λίπους σε ενήλικες ή παιδιά.

Τα αποτελέσματα της ανασκόπησης υποδηλώνουν επίσης ότι ενδέχεται να υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες επιπτώσεις από τη μακροχρόνια χρήση, όπως αυξημένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών νοσημάτων και θνησιμότητας στους ενήλικες.

Ποια είναι τα συνήθη NSS

Τα συνήθη NSS περιλαμβάνουν την ακεσουλφάμη Κ, την ασπαρτάμη, την αντβαντάμη, τα κυκλαμικά, τη νεοτάμη, τη σακχαρίνη, τη σουκραλόζη, τη στέβια και τα παράγωγα της στέβιας.

Η σύσταση δεν ισχύει για τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής που περιέχουν NSS, όπως οδοντόκρεμες, κρέμες δέρματος και φάρμακα, ούτε για τα χαμηλής θερμιδικής αξίας σάκχαρα και τις αλκοόλες ζάχαρης , τα οποία είναι σάκχαρα ή παράγωγα σακχάρων που περιέχουν θερμίδες και συνεπώς δεν θεωρούνται NSS.

Ποια προϊόντα εξαιρούνται

Η σύσταση δεν ισχύει για τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής που περιέχουν NSS, όπως οδοντόκρεμες, κρέμες δέρματος και φάρμακα, ούτε για τα χαμηλής θερμιδικής αξίας σάκχαρα και τις αλκοόλες ζάχαρης (πολυόλες), τα οποία είναι σάκχαρα ή παράγωγα σακχάρων που περιέχουν θερμίδες και συνεπώς δεν θεωρούνται NSS.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις