Breaking news

INTIME NEWS
A

Ανοιχτά θα παραμείνουν το Σάββατο 20 Μαΐου, καθώς και την Κυριακή 21 Μαΐου τα γραφεία ταυτοτήτων και τα γραφεία διαβατηρίων των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, ενόψει των εκλογών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η λειτουργία των γραφείων θα γίνει ως εξής:

Γραφεία ταυτοτήτων

  • Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 08.00 έως 20.00.
  • Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Γραφεία διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

  • Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 08.00 έως 15.00.
  • Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίου ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023: Τα σημεία - sos για τους πολίτες

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, πατώντας εδώ (Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά).

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης, είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και με το wallet του gov.gr η ταυτοποίηση 

Και με την ψηφιακή τους ταυτότητα από το wallet του κινητού τους μπορούν να ψηφίσουν οι εκλογείς στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας» αναφέρεται ότι «η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α' 136), ακολουθώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ' αρ. 4082/2022 (Β' 3982) και είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr».

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο, πατώντας εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις