Breaking news

ποιο ζώδιο είσαι
A

Ότι πιθανόν γνωρίζετε για τα ζώδια και τις ημερομηνίες ίσως και να μην είναι σωστά! Και αυτό δεν το λέει κάποιος αστρολόγος αλλά η NASA η οποία πρόσθεσε ένα 13ο ζώδιο αλλάζοντας και όλες τις καθιερωμένες ημερομηνίες των ζωδίων.

Με βάση τις αλλαγές της NASA το 86% των ανθρώπων ανήκει σε άλλο ζώδιο. Η έρευνα αυτή υποστηρίζει πως στον αρχικό ζωδιακό κύκλο υπήρχαν 13 αστερισμοί.

Πριν από 3.000 χρόνια όμως, οι Βαβυλώνιοι εκπονώντας το σχέδιο του ζωδιακού κύκλου και θέλοντας να πετύχουν την απόλυτη αρτιότητα (12 μήνες, 12 ζώδια), άφησαν στην απ' έξω τον «φτωχό» αστερισμό του Οφιούχου.

Δείτε τι ζώδιο είστε τελικά με βάση την έρευνα της NASA:

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος : 17 Φεβρουαρίου -  11 Μαρτίου

Ιχθύς : 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου

Κριός : 19 Απριλίου -  13 Μαίου

Ταύρος : 14 Μαίου -  21 Ιουνίου

Δίδυμος : 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου

Καρκίνος : 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου

Λέων : 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος : 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου

Ζυγός : 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός : 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος : 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 18 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση της NASA, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση και μεγάλο θόρυβο.

Ως εκ τούτου  η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος εξέδωσε μια νέα σύντομη ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνει λιτά και απέριττα, ότι η αστρολογία δεν είναι αυτόνομη επιστήμη. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο πολλές φορές διαφοροποιείται βάσει των ανακαλύψεων και των εξελίξεων στον επιστημονικό κλάδο στον οποίο "εντάσσεται", που είναι η αστρονομία.

"Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας", γράφει χαρακτηριστικά η NASA στο spaceplace.nasa.gov.
Τι δήλωσε η Λόρι Καντίλο, εκπρόσωπος της NASA στο BBC:

εν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν".

Για την ακρίβεια, σε σχέση με 3.000 χρόνια πριν, τα ζώδια έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μήνα μετά.

Η NASA σημειώνει ακόμη πως δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουν τα πράγματα στον ζωδιακό κύκλο, αφού ο άξονας της Γης τροποποιείται ανά διαστήματα (μετάπτωση του άξονα ή μετάπτωσης των Ισημεριών), επηρεάζοντας έτσι τις ημερομηνίες του εκάστοτε ζωδίου. Κοινώς, τα ζώδια ενδέχεται να αλλάξουν και πάλι στο μέλλον, ενώ η σημερινή τους καταγραφή, είναι απλώς μια σύμβαση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις