Breaking news

fotia-oinofyta-4-7-23.jpg
A

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 6 το πρωί σε εργοστάσιο με βερνίκια και χρώματα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ της περιοχής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά είναι μεγάλη, ωστόσο δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Μία πτέρυγα του εργοστασίου, έκτασης περίπου 800 - 1.000 τετραγωνικών έχει καταστραφεί. Ευτυχώς, δεν απειλούνται παρακείμενα εργοστάσια. 

Πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά, λόγω των χημικών που καίγονται, δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ωστόσο εξέφρασε αισιοδοξία πως η φωτιά θα σβήσει γρήγορα. 

Παράλληλα, επεσήμανε πως όσοι βρίσκονται στην περιοχή μπορεί «να αντιμετωπίσουν πρόβλημα», λόγω των τοξικών καπνών από τα υλικά που καίγονται και συνέστησε σε όσους διέρχονται από το εργοστάσιο όπου είναι σε εξέλιξη η φωτιά να έχουν κλειστά τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους. 

«Έχει καεί ολοσχερώς μία πτέρυγα, έχει αποφευχθεί η επέκταση σε όμορες επιχειρήσεις», δήλωσε ακόμη ο Γιάννης Αρτοποιός και σημείωσε πως άλλη πτέρυγα του ίδιου εργοστασίου έχει διασωθεί. «Η πυρκαγιά θα σβήσει γρήγορα γιατί έχει περιοριστεί η επέκτασή της και έχει ουσιαστικά οριοθετηθεί σε  επίπεδο περιμέτρου», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις