Breaking news

souvlaki
A

Ένας Έλληνας ο οποίος μετανάστευσε στη Χιλή ανοίγοντας ταβέρνα, έμαθε στους ντόπιους τις γνήσιες ελληνικές γεύσεις με επικρατέστερη εκείνη από το σουβλάκι.

Συγκεκριμένα ο Άρης Μπούρας που έχει ελληνικό εστιατόριο στη Χιλή, δήλωσε πως με το ελληνικό φαγητό δεν πρόκειται να πεινάσει κανείς και ποτέ.

Ο ίδιος δήλωσε πως « Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τα Φάρσαλα και η άλλη καταγωγή της μητέρας μου είναι από το Βερολίνο ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πως βρέθηκε στη Χιλή τόνισε ότι « Έχω το γιο μου. Η μητέρα του είναι από τη Χιλή και ζει στο Σαντιάγο. Οπότε ό,τι και να γινόταν κάποια στιγμή θα ζούσαμε μαζί εδώ πέρα. Οι Χιλιανοί είναι λαός που έχει μεγαλώσει στη θάλασσα και αυτό είναι κάτι που μας ενώνει. Έχουμε πολλά κοινά » τόνισε.

Έπειτα συνέχισε λέγοντας πως « Από το μπουζούκι τώρα πάμε στο σουβλάκι. Ξεκινήσαμε, όταν ήρθα εδώ στη Χιλή, έκανα ένα market research. Ήθελα να δω αν στον κόσμο θα του αρέσει η ελληνική νότα, η γεύση και ξεκινήσαμε να κάνουμε σουβλάκια. Το πρώτο πρόβλημα που βρήκαμε είναι που θα βρούμε πίτα. Στην Ελλάδα δεν φτιάχνει κανείς πίτα. Την πίτα την αγοράζεις και την τυλίγεις και κάνεις το σουβλάκι. Φτιάξαμε την πίτα μας, τη βελτιώσαμε και κάποια στιγμή το σουβλάκι έγινε ανάρπαστο. Μετά σιγά σιγά αρχίσαμε να βάζουμε και ντάκο. Όλα χειροποίητα. Είμαι λάτρης του ντάκου. Μ' αρέσει πολύ η Κρήτη και η γαστρονομία της Κρήτης. (...) Οπότε άλλο θέμα. Εδώ στη Χιλή που θα βρούμε παξιμάδι; Το φτιάξαμε ».

Άξιο αναφοράς είναι πως όλοι οι εργαζόμενοι του είναι Χιλιανοί και έχουν μάθει να κάνουν φαγητά όπως γεμιστά και μουσακά.

Παρακάτω το σχετικό βίντεο: 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις