Breaking news

Φωτιά - Πυρκαγιά
A

Η Πολιτική Προστασία θα συγκαλέσει έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, στην οποία θα γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης από τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Λουτράκι, Βοιωτία.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από την Πολιτική Προστασία, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς οι ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών), το υπουργείο Υγείας για τον συντονισμό των μονάδων υγείας και του ΕΚΑΒ, η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Φωτιά στον Κουβαρά 

Οι φλόγες ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους πλέον όχι μόνο έχει ξεφύγει σε έκταση (άνω των 4 χλμ.), αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και μέσω των πρώτων φωτογραφιών και βίντεο όσα ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, ότι κάηκαν τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Πυροσβεστικής τα ενεργά μέτωπα για τα οποία έχει δεχτεί κλήσεις η Πυροσβεστική είναι 20.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Χρήστος Γκίνης, μιλώντας Alpha, «καίγονται σπίτια». Μάλιστα, όπως επισημαίνει η φωτιά είναι πολύ δύσκολη με τον ίδιο να μην μπορεί να μην πλησιάσει. «Ο δρόμος έχει κλείσει, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να περάσουν», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, τονίζοντας το πόσο επικίνδυνη είναι η φωτιά.

Την ίδια ώρα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στάλθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση των κατοίκων από το Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο προς την παλαιά Φώκαια.

Φωτιά στο Λουτράκι

Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Δευτέρα το μεσημέρι στο Λουτράκι εκκενώνονται προληπτικά οι περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη και στις παρακείμενες κατασκηνώσεις.

Ειδικότερα, στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών της Καλλιθέας, τη Πευκιάς, της Ειρήνης, το οποίο αναφέρει ότι: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Καλλιθέα #Πευκιά #Ειρήνη #Κορινθίας εκκενώστε προς #Λουτράκι».

Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων με 19 οχήματα. Την ίδια ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν τρία αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν απειλούνται πάντως οικισμοί, ενώ έχουν αρχίσει να εκκενώνονται και κατοικίες.

Φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Φωτιά έχει «ξεσπάσει» και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, πέραν των «πύρινων μετώπων» που μαίνονται σε Κουβαρά και Λουτράκι. Υπάρχει ανησυχία, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή του Καπαρελλίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις