Breaking news

INTIME NEWS
A

Τα σπίτια πλησιάζουν οι φλόγες, μετά την μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Νέα Πέραμο, κοντά στα Μέγαρα, που σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη, ενώ στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Νέας Ζωής, του Κανδηλίου και της λεωφόρου Καταδρομών να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα Αττικής. 

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει ότι: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα».

«Δεν είναι καθόλου καλή ημέρα. Όσο περνά χειροτερεύει η κατάσταση, είναι πολύ ισχυροί οι άνεμοι», τόνισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μεγάρων, κ. Γρηγόρης Σταμούλης. «Πλησιάζει προς κατοικημένες περιοχές. Είχαμε εκκενώσει τρεις οικισμούς χθες, σήμερα άλλους δύο. Η συνδρομή από τα Σινούκ είναι λίγο, περιμένουμε και αεροσκάφη να έρθουν. Δεν μπορούν επίγειες δυνάμεις να σταματήσουν τη φωτιά στο δάσος. Είναι απαραίτητη η έλευση αεροσκαφών», συμπλήρωσε.

«Το πρωί η φωτιά ήταν πίσω από την κορυφογραμμή. Τώρα τρέχει η φωτιά με μεγάλη ταχύτητα προς περιοχή όπου υπάρχουν σπίτια και ήδη έχουμε εκκενώσει», ανέφερε ακόμη.

Παράλληλα, ενεργές εστίες παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, γεγονός που εντείνει την αγωνία της Πυροσβεστικής, η οποία προσπαθεί να περιορίσει τα μέτωπα προτού αυξηθούν οι ρίποι του ανέμου. 

Ειδικότερα, από νωρίς σήμερα το πρωί ρίχθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Εν τω μεταξύ, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκι, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Στο Λουτράκι το πύρινο μέτωπο κινείται η ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουν τα διυλιστήρια, ούτε και η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά. Δόθηκε άλλωστε μεγάλη μάχη τη νύχτα για να αποτραπούν τα χειρότερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα 500 μέτρα από την Εθνική Οδό.

Μικρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Πανόραμα, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό καθώς τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό, ενισχύουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπάθειες να μην πλησιάσει η φωτιά στα διυλιστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται και σήμερα. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και η ένταση του ανέμου βαίνει αυξανόμενη.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που μαίνεται στο χωριό Στεφάνη Κορινθίας στον επαρχιακό δρόμο Οινόης - Μαγούλας, καθώς η αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, φαίνεται πως έχει πάρει εκτάσεις και περικυκλώνει το σημείο.

Στο σημείο υπάρχει πυκνή βλάστηση, γεγονός που μπορεί να αντικρίσει κανείς από τα πουρνάρια που βρίσκονται εκεί. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα, τα οποία προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες. Η φωτιά έχει επεκταθεί, καθώς έχει περάσει τον δρόμο.

Πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε από την απέναντι πλευρά του δρόμου νέα εστία, με τους ανθρώπους που επιχειρούν στην περιοχή να εκφράζουν την ανησυχία ότι μπορεί να επεκταθεί στην Πάρνηθα και τον Εθνικό Δρυμό. Επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά και ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις