Breaking news

Οι μάχες στα πύρινα μέτωπα - Live οι εστίες της φωτιάς
A

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μία μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές και οι κάτοικοι, είτε για να θέσουν υπό έλεγχο είτε για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις από τις φωτιές, τα πύρινα μέτωπα σε, Ρόδο, Δυτική Αττική και Λουτράκι. Σε ύφεση βρίσκεται ακόμη η φωτιά στην Ρόδο, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Σπάρτη, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις στην Δυτική Αττική και στο Λουτράκι.

 

Μάχη για 4η μέρα: Θετική εξέλιξη στη φωτιά της Ρόδου
ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / INTIME NEWS

Η κατάσταση ανά πύρινο μέτωπο

Στη Δυτική Αττική, η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Παρόλα αυτά παραμένουν στα μέτωπα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στο Λουτράκι, η κατάσταση είναι πολύ καλή, με την πυροσβεστική να είναι ακόμα σε επιφυλακή αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Στη Σπάρτη, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Λευκόχωμα, βρίσκεται σε ύφεση χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.H πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης,19 Ιουλίου σε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σε αντίθεση με την Αττική, το πύρινο μέτωπο εξακολουθούσε να κατακαίει δασική έκταση στη Ρόδο ανεξέλεγκτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Λίγο μετά τις 8 το πρωί έρχονται καλά νέα, καθώς φαίνεται πως βρίσκεται σε ύφεση σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης αξιωματικών Πυροσβεστικής κ. Κώστα Τσίγκα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίαw.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού 

Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ήταν άμεση και στο ελληνικό αίτημα ανταποκρίθηκαν -επίσης άμεσα- οι ακόλουθες χώρες:

  • Η Πολωνία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 149 πυροσβέστες, καθώς και 49 οχήματα
  • Η Ρουμανία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 40 πυροσβέστες, καθώς και 5 οχήματα
  • Η Σλοβακία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 31 πυροσβέστες και 15 οχήματα.

Οι πρώτοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία έφθασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ οι σχετικές αποστολές, συνοδεία των πυροσβεστικών οχημάτων, αναμένεται να βρίσκονται στο σύνολό τους στην Ελλάδα μέχρι την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως χθες στη Μεσσηνία συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τρεις διαφορετικούς εμπρησμούς. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Live η εξέλιξη των πυρκαγιών

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις