Breaking news

INTIME NEWS
A

Έρχεται το τρίτο, κατά σειρά κύμα καύσωνα από την Τρίτη, σύμφωνα με τη νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Ειδικότερα σήμερα, Κυριακή παραμένει η πρόβλεψη για έξαρση των θερμοκρασιών που θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα. Για αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται η τρίτη, κατά σειρά, θερμική έξαρση. Ανάσα δροσιάς αναμένεται να πάρουν οι πολίτες την Πέμπτη καθώς η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Μέγιστες τιμές

Σήμερα, Κυριακή οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν: στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 44 και κατά τόπους κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Δευτέρα η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν: στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη και την Τετάρτη  αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ στη σχετική ανακοίνωσή της, η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών θα γίνεται ανά εικοσιτετράωρο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις