Breaking news

smartphone
A

Πάνω από 100.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν μια 69χρονη από τη Βουλγαρία και οι συνεργοί της από πολίτες σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης.

Οι τηλεφωνικές απάτες πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες και το μυστήριο εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας.

Η σύλληψη της 69χρονης

Σχετικά με την υπόθεση συνελήφθη μία 69χρονη, η οποία μαζί με τους συνεργούς της, τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τους γιατρούς και με τον ισχυρισμό ότι συγγενείς τους τραυματίσθηκαν σε ατύχημα, ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η ίδια συνελήφθη προχθές, Σάββατο 5 Αυγούστου, επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει το ποσό των 19.830 ευρώ από 67χρονη, στην οποία νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε τηλεφωνήσει συνεργός της συλληφθείσας προσποιούμενος τον γιατρό, ζητώντας της χρήματα δήθεν για να χειρουργηθεί συγγενικό της πρόσωπο που τραυματίστηκε.

Έπειτα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της, ενώ πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας.

Οι απάτες

Στην κατοχή της 69χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.340 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η έρευνα έδειξε ότι το τελευταίο δίμηνο με την ίδια μέθοδο, εξαπάτησαν ακόμη 4 πολίτες σε περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Κοζάνης, όπου απέσπασαν χρήματα, χρυσές λίρες και ένα κόσμημα, συνολικής αξίας 81.520 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις