Breaking news

Βόλος
A

Μετά από 16 ολόκληρες ημέρες κατάφεραν οι Αρχές να καταστίσουν πόσιμο το νερό στην πόλη του Βόλου αλλά όχι και σε ολόκληρη την Μαγνησία. Για πάνω από δύο εβδομάδες, οι κάτοικοι που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην Μαγνησία, εξυπηρετούν όλες τους τις ανάγκες αποκλειστικά με εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού. 

Στις χθεσινές ανακοινώσεις από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κύριο Σερέτη, στην καθιερωμένη ενημέρωση που έγινε από το Συντονιστικό στην Λάρισα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκε από τους ελέγχους τους εβδομαδιαίου ελέγχους που έγιναν, ότι είναι πόσιμο και κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση το νερό του Βόλου, με κάποιες... εξαιρέσεις.

Οι εξαιρέσεις αφορούν στις Τοπικές Κοινότητες Μακρινίτσας, Δράμας, Χανίων, Ιωλκού και Πορταριάς, για τον λόγο ότι σε αυτές τις περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη το σύστημα χλωρίωσης.

Επίσης, έγινε η επισήμανση ότι η σύσταση μάλλον προς κάποιες ομάδες ατόμων, τους υπερτασικούς για παράδειγμα, να μην προβαίνουν σε πόση του νερού για λόγους που αφορούν στην υγεία τους.

Εξαπλώνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Επιπλέον, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δήλωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.236 προσελεύσεις στα επείγοντα των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας και διαπιστώθηκε ότι 45 άτομα είχαν γαστρεντερίτιδα και 101 λοίμωξη αναπνευστικού. Οι 101 λοιμώξεις σύμφωνα με τον ίδιο ενδεχομένως να συνδέονται και με την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Επιπλέον, εντοπίστηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας, το οποίο συνδέεται με τις πλημμύρες, ενώ δεν έχει καταγραφεί συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

Ο κ. Σερέτης τόνισε δε ότι πέντε κρούσματα γαστρεντερίτδας και επτά κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης από πληγείσα περιοχή στη Λάρισα.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ σημείωσε ότι συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του τετάνου στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 568 εμβολιασμοί. Αύριο ξεκινούν και εμβολιασμοί σε παιδιά για την ηπατίτιδα Α.

Τέλος αναφερόμενος στην εντομολογική επιτήρηση ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ σημείωσε ότι προγραμματίζονται δράσεις στις πλημμυρισμένες περιοχές ενάντια στη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου με ενημέρωση και διανομή εντομοαπωθητικών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις