Breaking news

εφετείο
A

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με την υπόθεση της κατάρρευση ραφιών που καταπλάκωσαν και τραυμάτισαν δικαστικό υπάλληλο και εργαζόμενο μεταφορικής εταιρείας στο Ποινικό Μητρώο του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές θα λάβουν τις απαραίτητες καταθέσεις από τα δύο θύματα, ενώ θα διερευνήσουν εάν έχουν τελεστεί διωκόμενα αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ' υπόχρεου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τα πρώτα βήματα της έρευνας είναι να διαβιβαστούν έγγραφα από την Επιθεώρηση εργασίας, καθώς και έγγραφα που θα καταδεικνύουν την κατάσταση του εξοπλισμού που υπήρχαν στο γραφείο, ιδίως ως προς τη συντήρηση του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ),  μέσω ανακοίνωσής του, «Κατά την διάρκεια της φόρτωσης των ραφιών με δικογραφίες, αυτά κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος των δικογραφιών και των σίδερων, ένας δικαστικός υπάλληλος, ο οποίος τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια, και ένας εργαζόμενος της μεταφορικής εταιρείας».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό, καθώς σύμφωνα με τον Σύλλογο, στις 23 Οκτωβρίου έπεσε τμήμα της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ο Σύλλογος διοργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 12 και 30 το μεσημέρι στην Ευελπίδων (μπροστά στο Κτήριο 12), με την οποία διεκδίκησε την άμεση λήψη των απαιτούμενων μέτρων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις