Breaking news

Αστεροσκοπείο
A

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ερευνητές και εργαζόμενοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου που αντιτίθενται στην υπαγωγή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, υλοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που βρίσκεται στο Μαρούσι.

Στο πλευρό τους στέκονται ερευνητές του Δημόκριτου, την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), που ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Ακούγονται συνθήματα όπως  «Το Αστεροσκοπείο στην έρευνα θα μείνει, ό,τι και να θέλετε ό,τι και να γίνει».

Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης του νομοσχεδίου που θα μεταφέρει το Αστεροσκοπείο και την ΕΜΥ στην Πολιτική Προστασία, ενώ προγραμματίζεται και νέα κινητοποίηση έξω από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Αστεροσκοπείο
ΕΦΣΥΝ/Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

2500 υπογραφές από 65 χώρες κατά της υπαγωγής του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία

Οι ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου χαρακτηρίζουν την απόφαση «λανθασμένη» αλλά και «επικίνδυνη για το ΕΑΑ και την έρευνα», όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς την κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 2.496 υπογραφές από 65 χώρες στην πλατφόρμα Petitions.

Μεταξύ άλλων, υπογράφουν εργαζόμενοι με τις εξής ιδιότητες μεταξύ άλλων: Πρυτάνεις, Καθηγητές σε Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία (MIT, Cambridge, Oxford, Sorbonne, ETH Zurich κ.α.)

  • σε διεθνείς/ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, όπως ό Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, International Seismological Centre, International Space Science Institute, European Southern Observatory
  • σε Εθνικούς Οργανισμούς, όπως NASA, German Aerospace Center (DLR)
  • σε Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα, σε Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία, σε Αστεροσκοπεία.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις