Breaking news

φάτνη με αληθινά ζώα στον Βόλο
A

Προκαλεί, για δεύτερη χρονιά, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με τις «ευχές» του οποίου, δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες «στολίστηκαν» με αληθινά ζώα. Πιο συγκεκριμένα, δύο φάτνες που στήθηκαν στο κέντρο του Βόλου έχουν για «ντεκόρ» ζωντανά πρόβατα και πόνυ. 

Από την πλευρά του ο Δήμος, υποστηρίζει ότι στόχο του είναι να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, καθώς και να χαρούν τα παιδιά της πόλης. 

Ο Δήμος υποστηρίζει, επίσης, ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

Από την άλλη, φιλοζωικές οργανώσεις και κτηνίατροι τάσσονται κατά της κίνησης αυτής, κάνοντας λόγο για κακοποίηση των ζώων, ενώ δηλώνουν πως θα ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση. 

Ο Παύλος Σταματόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Κτηνιάτρων, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου: Γεμίσαμε από συνδικαλιστές

«Οι φάτνες θα λειτουργήσουν κανονικά προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και των παιδιών. Τα ζώα που φιλοξενούνται στις φάτνες είναι ζώα που σταβλίζονται. Πού θα είναι καλύτερα; Σε έναν στάβλο ή στάνη που θα πάει εκεί ο βοσκός μια φορά τις δύο μέρες για να τα ταΐσει και να τα ποτίσει ή εδώ που έχουμε κτηνίατρο επί 24ώρου βάσεως;», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε:

«Ο Σύλλογος Κτηνιάτρων ή Σωματείο ούτε τι είναι ξέρω -γεμίσαμε από συνδικαλιστές- ας πάει στους ζωολογικούς κήπους που εκεί είναι άγρια τα ζώα και τα έχουν έγκλειστα». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις