Breaking news

δελτίο σκαι πεθανε ανεμβολιαστη 14χρονη
A

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα κορίτσι, μόλις 14 ετών που νοσούσε από κοροναϊό, πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου στις 09:30 το πρωί με προκάδριο άλγος, ενώ νοσούσε από κοροναϊό.

Οι γιατροί από τις εξετάσεις διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ισχαιμικό επεισόδιο, πιθανότατα από επιπλοκή του κοροναϊού και αποφάσισαν να κάνουν διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Έπαθε απανωτές ανακοπές

Δυστυχώς όμως η 14χρονη δεν πρόλαβε να διακομιστεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, έπαθε απανωτές ανακοπές.

Οι γιατροί τη διασωλήνωσαν, αλλά ούτε στη ΜΕΘ δεν πρόλαβαν να τη μεταφέρουν, αφού η 14χρονη «έσβησε» στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Οι δικοί της άνθρωποι είναι απαρηγόρητοι, μην μπορώντας να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν το αγγελούδι τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι νοσούσε από κορονοϊό από τις 29/11, αλλά το περνούσε πολύ ελαφρά, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το έμφραγμα που έπαθε το παιδί, να είναι από επιπλοκή της νόσου, που ίσως της δημιούργησε καρδιακή ανεπάρκεια.

Την ακριβή αιτία θανάτου του κοριτσιού θα δείξει η ιατροδικαστική εξέταση, με τους γιατρούς να είναι επίσης συγκλονισμένοι από το χαμό της 14χρονης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις