Breaking news

podosfairo
A

Με την επικείμενη εφαρμογή ενός σύγχρονου και πρωτοποριακού συστήματος εισόδου στα γήπεδα, η κυβέρνηση προωθεί μια γρήγορη και ασφαλή διαδικασία για τους φιλάθλους. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Gov.gr Wallet, κάθε άτομο μπορεί να αποθηκεύσει το εισιτήριο του στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ηλεκτρονική ταυτοποίηση κατόχου.

Πιο συγκεκριμένα, το εισιτήριο θα αποθηκεύεται στο wallet (ψηφιακό πορτοφόλι) του κινητού μετά από μια διαδικασία που προβλέπει η εφαρμογή Gov.gr Wallet.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Gov.gr Wallet είναι εφαρμογή για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας μπορούν οι πολίτες να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν σημαντικά δημόσια ψηφιακά έγγραφα.

Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «βούληση της κυβέρνησης και μάλιστα εκφρασμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας, αλλά και αρμονικής συνάντησης όλων όσοι αγαπάμε τα σπορ. Προς την κατεύθυνση αυτή ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δηλώνουμε καταφατικά ότι η τεχνολογία είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας και μπορεί και σε αυτό το ζήτημα να δώσει λύσεις. Το σύστημα το οποίο προτείνουμε δεν είναι το ίδιο σε σχέση με αυτό που μέχρι σήμερα είχαμε. Δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά διαθέτει πρόσθετα και μία διαδικασία ταυτοποίησης αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής».

Το σύστημα που προτείνεται δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά συνδυάζει την ηλεκτρονική ταυτοποίηση με τις σύγχρονες τεχνολογίες, χωρίς ανάγκη φυσικού ελέγχου.

Πώς θα λειτουργήσει η εφαρμογή

Οι πολίτες θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet με προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού, ο οποίος επιβεβαιώνεται μέσω του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας. Το εισιτήριο αγοράζεται και αποθηκεύεται στο κινητό, και με αναγνώριση NFC επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο.

Στην περίπτωση ανήλικων, το εισιτήριο μπορεί να «κλειδωθεί» στο κινητό του γονέα, και στις περιπτώσεις 14-17 ετών, οι γονείς μπορούν να το στείλουν στο κινητό του παιδιού.

Η πρόταση αυτή αντιπροσωπεύει ένα πρωτοποριακό σύστημα, αποφεύγοντας τον φυσικό έλεγχο και εξασφαλίζοντας την ηλεκτρονική ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων.

Επιμέλεια: Ράνια Κουτσιαύτη 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις