Breaking news

Κολωνός: Σήμερα η δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης
A

Ξεκινά σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής βίας και μαστροπείας που υπέστη η 12χρονη στα Σεπόλια, η οποία επί μήνες βίωνε τη φρίκη στα χέρια του 54χρονου ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.

Στην υπόθεση, πλην του 54χρονου και της μητέρας του παιδιού, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, επωμίζονται την ποινική ευθύνη για το ασύλληπτο μαρτύριο της ανήλικης, σημαντικός ρόλος αποδίδεται και στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» που ως τρίτος μαστροπός φέρεται να προωθούσε το κοριτσάκι μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκονται κρατούμενοι σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, του Κορυδαλλού, της Τρίπολης και των Γρεβενών ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν παιδιά στην ηλικία του κοριτσιού που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τους. Μάλιστα, για αρκετούς που είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον Οκτώβριο του ‘22, το 18μηνο να συμπληρώνεται τον προσεχή Απρίλιο. Η δίκη λόγω αυτού δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις εκείνων από τις οποίες απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η δίκη θα ξεκινήσει σε αίθουσα του ΜΟΔ και στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου που παραχωρήθηκε, για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με μέριμνα του υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς είναι πολυπρόσωπη και απαιτείται μεγάλος χώρος για να μπορεί να εξελιχθεί ομαλά.

Οι κατηγορίες για μαστροπεία

Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι ο 54χρονος και η μητέρα της 12χρονης, που, κατά τη δικογραφία, είναι υπαίτιοι για τη συγκλονιστική πορεία του κοριτσιού στην κόλαση των «ραντεβού της φρίκης», είναι βαρύτατες.

Ο 54χρονος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες για πράξεις άγριας σεξουαλικής βίας, διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου και προμήθειας κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας. Την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατά ανηλίκου έχει και η μητέρα της 12χρονης, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, καθώς φέρεται να έστειλε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της σε δύο άντρες, έναντι αμοιβής.

Η δεύτερη κατηγορία, αν και δεν είχε ζητηθεί από τον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη που υπέβαλε πρόταση παραπομπής, αποδόθηκε στη μητέρα από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έκριναν την υπόθεση και εξέδωσαν βούλευμα.

Τους τρεις κατηγορουμένους, τους οποίους βαρύνουν πράξεις που αφορούν την εκπόρνευση του ανήλικου παιδιού, πλαισιώνουν στο εδώλιο 23 άντρες που θα δικαστούν ως «πελάτες». Οι 18 από αυτούς πλήρωσαν και προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις με το κοριτσάκι, ενώ οι υπόλοιποι είτε δεν προχώρησαν γιατί έφυγε το θύμα από το «ραντεβού» είτε είχαν στην κατοχή τους πορνογραφικό υλικό της ανήλικης.

Αναφερόμενος ο κ. Νούλης σε όσους εκ των «πελατών» ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν πως επρόκειτο περί ανήλικης σημειώνει: «Το νεαρότερον της ηλικίας της, ουδόλως τους πτόησε ή τους αποθάρρυνε από την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας τους με ένα κορίτσι του Δημοτικού Σχολείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά βασικού κατηγορουμένου ενδέχεται να ζητηθεί η εξέταση της ανήλικης στο δικαστήριο, κάτι στο οποίο δεν αναμένεται να συναινέσει η Υποστήριξη της Κατηγορίας, η οποία θα ζητήσει να αναγνωστούν οι καταθέσεις που έχει δώσει το κορίτσι στις Αρχές. Το δικαστήριο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα δώσει την έγκρισή του, ώστε η ανήλικη να βρεθεί, ασφαλώς με κλειστές τις πόρτες, ενώπιόν του ή αν θα αποφανθεί ότι η διαδικασία θα μπορούσε να είναι οδυνηρή για το παιδί και δεν θα δώσει έγκριση σε αυτοπρόσωπη παρουσία του θύματος, ώστε να μη διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο επαναθυματοποίησης.

Οι θέσεις των πρωταγωνιστών

Ο πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ, φέρεται και ενώπιον του δικαστηρίου να τηρήσει την ίδια στάση που είχε από τη σύλληψή του, τον Οκτώβριο του 2022, ύστερα από καταγγελία συγγενικού προσώπου της 12χρονης.

Είχε απολογηθεί ισχυριζόμενος ότι η εμπλοκή του αφορά «μόνο» τις περίπου πέντε «συνευρέσεις» που είχε με την 12χρονη «με τη συναίνεση της». Ο γνωστός επιχειρηματίας του Κολωνού απολογούμενος φέρεται να αρνήθηκε τα περί μαστροπείας, να δήλωσε πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα «ραντεβού της φρίκης» σε αυτοκίνητα και οίκους ανοχής, ενώ φαίνεται να εκτίμησε πως για την εκπόρνευση της ανήλικης υπαίτια ήταν η μητέρα της. Μετά την απολογία του Μίχου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα, και η 37χρονη είχε οδηγηθεί για απολογία στην ανακρίτρια, η οποία, σε συμφωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, την είχε κρίνει προσωρινά κρατούμενη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, αναμένει πως στο δικαστήριο η υπόθεση θα τεθεί στη διάσταση που έχει και πως ο ίδιος θα δικαστεί μόνο για ό,τι πραγματικά έχει κάνει.

Από την πλευρά της, η 37χρονη κατηγορούμενη αρνείται όσα τις αποδίδουν οι Αρχές ισχυριζόμενη πως δεν έχει καμία ανάμειξη στην τραγωδία που βίωνε το παιδί της, ισχυρισμό τον οποίο επαναλαμβάνει σε όλες τις καταθέσεις της η ανήλικη κόρη της. Την κατηγορουμένη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή τα ενήλικα παιδιά της, τα οποία θεωρούν ανεπιφύλακτα τη μητέρα τους αθώα. Η μητέρα επανειλημμένα αναφέρει πως όταν συνειδητοποίησε όσα βίωνε η κόρη της «ήμουν η πρώτη που ξεκίνησα να μαζεύω ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του ώστε να γλιτώσω το παιδί μου». Η γυναίκα φαίνεται να υποστηρίζει πως το σφάλμα της ήταν ότι δεν αντιλήφθηκε τι βίωνε το παιδί της, ενώ τονίζει πως η ίδια έκανε καταγγελία στο Ανηλίκων όταν κατάλαβε τι συμβαίνει.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα για τα οποία διενεργείται δεύτερη ανάκριση. Συνολικά στην παρούσα και στην υπό διερεύνηση από ανακριτή υπόθεση, οι κατηγορούμενοι φθάνουν τους 40, με τη συντριπτική πλειονότητα να βρίσκεται υπό κράτηση. Η δικογραφία για τη «φρίκη του Κολωνού» διαχωρίστηκε πριν από μήνες, ώστε να μην τεθούν ζητήματα με τα όρια προφυλάκισης των 26 που σήμερα θα βρεθούν στο εδώλιο και να μπορέσει να συνεχιστεί η έρευνα για άλλα πρόσωπα που κατονομάστηκαν από τη 12χρονη ως «πελάτες» στα ραντεβού της αγριότητας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις