Breaking news

Σεισμός στην Ιαπωνία
A

Νέος σεισμός της κλίμακας των 6 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Για την ώρα δεν έχει δοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα, ήταν υποθαλάσσιος κοντά στο νησί Σάντο.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες έγινε αισθητός σε τμήμα της ακτής της Θάλασσας της Ιαπωνίας, στην ίδια μάλιστα ζώνη που επλήγη από τον πολύ ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότεροι από 200 νεκροί και 102 οι αγνοούμενοι

«Μαύρος» είναι ο απολογισμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι αγνοούμενοι φτάνουν τους 102.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι αγνοούμενοι έχουν σημειωθεί  στην πόλη Ουατζίμα, μια από αυτές που επλήγησαν πιο σφοδρά από την καταστροφή, ενώ λόγω του σεισμού μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τραυματίστηκαν 565 άτομα.

Αμέσως μετά το βασικό σεισμό ακολούθησαν εκατοντάδες μετασεισμοί, που προκάλεσαν χιλιάδες κατολισθήσεις σε όλη την περιοχή καθώς και την κατάρρευση κτιρίων και δρόμων. Παράλληλα προκλήθηκε τσουνάμι με κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου στην ακτή της χερσονήσου Νότο, μιας στενής λωρίδας γης που εκτείνεται περίπου εκατό χιλιόμετρα στη θάλασσα στην Ιαπωνία. Να σημειωθεί πως ο σεισμός έγινε αισθητός έως το Τόκιο, σε απόσταση 300 χλμ.

Σημειώνεται ότι, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο, αναζητώντας στα συντρίμμια.

Ωστόσο, εμπόδιο αποτελούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς το χιόνι που έπεσε στην περιοχή έφτασε σε κάποια σημεία τα 10 εκατ. σε ύψος, ενώ οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 4 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη υπάρχουν φόβοι για νέες κατολισθήσεις λόγω των βροχοπτώσεων, ενώ ο παγετός δυσκολεύει τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις