Breaking news

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Ρουμπέτη και Σκαφτούρου
A

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι οι δύο άνδρες ηλικίας 29 και 39 ετών, που συνελήφθησαν χθες για τις ανθρωποκτονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, τον Απρίλιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2023, αντίστοιχα.

Ο πρώτος είχε δολοφονηθεί στο εξοχικό του στα Σκούρτα, όπου είχε τραυματιστεί η κόρη του, ενώ ο Ρουμπέτης, γνωστός στη νύχτα, στα γήπεδα και στις φυλακές με τα προσωνυμία «Ράμπο» και «ταξιτζής», που είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του οπαδού Μιχάλη Φιλόπουλου, έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό.

Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει άλλα πέντε άτομα. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ένας έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας και ένας κρατούμενος σε φυλακή στο Μαυροβούνιο, ενώ αναζητείται άλλος ένας στην Ελλάδα

Επίσης, συνελήφθη άλλο ένα άτομο, που δεν φέρεται να εμπλέκεται στις δολοφονίες, αλλά εντοπίστηκε στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν για τους υπόλοιπους και είχε στην κατοχή του γεμιστήρες από καλάσνικοφ.

Οι εκτελέσεις Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Οι συλληφθέντες φέρεται να σχετίζονται με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, η οποία έγινε στις 25 Απριλίου του 2022. Ο επονομαζόμενος «θείος Τζο» δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, μπροστά στα μάτια των παιδιών του αλλά και φίλων του που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι.  

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου έφτασαν στο σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου με μηχανές μεγάλου κυβισμού. Πλησίασαν κάνοντας «έρπινγκ» και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες και αρκετοί άλλοι άνθρωποι. Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκε η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου αλλά και ένας 45χρονος συγγενής του.

Στη μία μοτοσικλέτα, που άφησαν πίσω τους οι δράστες, εντοπίστηκε γενετικό υλικό και σε συνδυασμό με σειρά άλλων πληροφοριών οι αρχές κατέφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης δολοφονήθηκε με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το γκαράζ του σπιτιού του, στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2023. Ήταν γνωστός ως «Ράμπο» ή «ταξιτζής» και είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Νεκρός έπεσε άλλος ένας άνδρας με το προσωνύμιο «Νιόνιος», ο οποίος φαίνεται να είχε επίσης σχέση με τη νύχτα.

Όταν πλησίασε στο σπίτι του, ο Βασίλης Ρουμπέτης διαπίστωσε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τη γκαραζόπορτα και κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου. Ήταν η στιγμή που οι άγνωστοι τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στο να βρεθούν οι εκτελεστές είχε η πρόσφατη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις