Breaking news

Καιρός εποχές
A

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα, πρωί Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 08:10 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Αντίθετα σε περιοχές των Δωδεκανήσων όπως το Καστελόριζο η θερμοκρασία την ίδια ώρα διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με το Νέο Καύκασο.

meteo

Στην «κατάψυξη» η Φλώρινα

Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη Φλώρινα. Ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης, το θερμόμετρο έκανε βουτιά στους -11 βαθμούς κελσίου.

Οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις εντελώς απαραίτητες, για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, οι οποίες δημιουργούν στρώματα πάγου στο οδόστρωμα που είναι ολισθηρά και επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ενώ συνιστάται και ο περιορισμός των μετακινήσεων των κατοίκων και εντός της πόλης της Φλώρινας λόγω του παγετού έχουν δημιουργηθεί στρώματα πάγου στα πεζοδρόμια που είναι ολισθηρά και επικίνδυνα για τους πεζούς.

Προς ύφεση η κακοκαιρία

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή επκαιροποιήθηκε σήμερα από την ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία παρουσιάζει σταδιακή ύφεση.

Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου:

  1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).
  2. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
  3. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.
  4.  Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις