Breaking news

Ανοιξιάτικος καιρός στην Αθήνα
A

Αισθητά βελτιωμένος είναι από χτες ο καιρός στη χώρας μας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Avgi», ενώ από την Κυριακή αναμένεται περεταίρω βελτίωση, καθώς ξεκινούν οι Αλκυονίδες μέρες. Σήμερα και αύριο θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ωστόσο από την Κυριακή θα είναι σαν να είναι άνοιξη. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη, από αργά το απόγευμα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και από το βράδυ στην Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στη Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αλκυονίδες από την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια, θα είναι ο καιρός την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ωστόσο τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 5 βαθμούς.

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ο καιρός θα συνεχίσει να είναι γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις