Breaking news

Φακελάκι στα νοσοκομεία
A

Μία νέα καταγγελία που δείχνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και πως το φακελάκι «λύνει» τα χέρια, έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας το MEGA. Η κα Χριστίνα τον περασμένο Ιούνιο γέννησε με καισαρική σε δημόσιο νοσοκομείο και λίγες ημέρες αργότερα παρουσίασε πυρετό. Όπως καταγγέλλει η ίδια, τις πρώτες ημέρες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν ασχολήθηκε με την υπόθεσή της, παρά μόνο όταν ο σύζυγός της έδωσε «φακελάκι» σε γιατρό.

«Γέννησα τον Ιούνιο. Μετά από λίγες ημέρες ανέβασα πυρετό. Δεν με πρόσεχαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Κάλεσα τον σύζυγό μου και του είπα να έρθει να μιλήσει με τον γιατρό. Μιλήσαμε και μου είπε ότι θα το δούμε», είπε και πρόσθεσε: «Έρχεται την επόμενη ημέρα και πάλι τα ίδια. Ζήτησα από τον σύζυγο να κάνει κάτι και με το που βγαίνει ο γιατρός από την απογευματινή επίσκεψη, ο σύζυγος του έδωσε χρήματα, το ποσό των 120 ευρώ. Λογοφέραμε με τον σύζυγο, αλλά μου είπε ότι δεν γινόταν διαφορετικά, γιατί θα έμενα εκεί πάνω από 10 ημέρες».

Δείτε ακόμα: Γεωργιάδης: Νόμιμο το «φακελάκι» στα απογευματινά χειρουργεία

Όπως ανέφερε η κα Χριστίνα, μόλις ο γιατρός έλαβε τα χρήματα, τότε της διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. «Μόλις έδωσε τα χρήματα ο σύζυγος, ο γιατρός έδωσε το ok και ήρθαν να μου κάνουν εξετάσεις αίματος. Με πήγαν για υπέρηχο και ακτινογραφία, μου πήραν ούρα».

Η καταγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλες που κάνουν λόγο για γιατρούς που ζητούν φακελάκια από ασθενείς, ενώ την ίδια στιγμή οι ασθενείς καταγγέλλουν ότι το ΕΣΥ καταρρέει και οι κλινικές είναι υποστελεχωμένες.

Η απάντηση Πλεύρη: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κλήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία. Σηκώνοντας αμέσως τους τόνους, χαρακτήρισε λίγο πολύ ψέματα τα όσα είπε δημόσια η γυναίκα. 

Με έντονη φωνή κατέληξε τελικά (χωρίς να ερωτηθεί) να μιλάει για τα προγραμματισμένα χειρουργεία στα νοσοκομεία και τις τεράστιες λίστες αναμονής, δηλαδή με... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Δείτε το βίντεο με την καταγγελία και την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις