Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Τη συμμετοχή τους στο νέο, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, απέναντι στο άνοιγμα ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί, με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι: «Στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων», ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Για να καταφέρουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, η ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας την ίδια ημέρα, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι οι στάσεις εργασίας θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου για να αποτραπεί η διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ αφορούν στην πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ανακοίνωση 

Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη 08/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 8 Φλεβάρη  στην Αθήνα! 

Το επόμενο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στην Αθήνα και θα φέρει ως κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές!».

Οι φοιτητές απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αφορά στην ίδρυση «μη κρατικών» πανεπιστημίων και μέσω του οποίου παρακάμπτεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικείται το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις