Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

«Τέλος» μπαίνει στην ασφαλιστική ικανότητα όσων πολιτών έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τον Φεβρουάριο. Αυτό τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, στη σημερινή συνάντησή της με δημοσιογράφους.

Ωστόσο, διαμήνυσε ότι: «Θα υπάρξει μέριμνα για τα Προστατευόμενα μέλη, παιδιά και για τα ΑμεΑ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ψηφιακή κάρτα, που θα ξεκινήσουν να τη χρησιμοποιούν το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση.

Ακόμα, μίλησε για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο επίδομα ανεργίας, που, όπως υποστήριξε, ως συνολική παροχή δεν μειώνεται, αλλά θα δοθεί κλιμακωτά, καθώς το μεγαλύτερο ποσό θα λάβουν οι δικαιούχοι τους πρώτους μήνες, ενώ το μικρότερο στη συνέχεια ενώ θα είναι ανταποδοτικό των εισφορών. Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές θα έχουν πιλοτική εφαρμογή.

Αναφορικά με την απασχόληση, η υπουργός τόνισε ότι: «Στόχοι είναι οι καλύτεροι μισθοί και στοχευμένα προγράμματα με κίνητρα για την απασχόληση γυναικών, νέων ατόμων με αναπηρία και μεγαλύτερης ηλικίας».

Τέλος, ανέφερε ότι: «Εντός των ημερών αναμένεται η Υπουργική Απόφαση για περίπου 180.000 μετακλητούς εργάτες από τρίτες χώρες».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις