Breaking news

Xρέη: Βεβαίωση οφειλών με λίγα κλικ στο gov.gr - Πώς θα την εκδώσετε
A

Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) θα αντικαταστήσει ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο προσωπικός αριθμός αλλά και η αυτόματη άντληση δεδομένων μέσω του wallet, θα έρθουν να απλοποιήσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στόχος είναι η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και η ασφάλεια των συναλλαγών τους.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες, ενώ τα πρώτα ψηφία του θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

«Η διαδικασία για τον προσωπικό αριθμό πλέον απλοποιείται ως εξής: Κάνοντας μια αίτηση σε έναν φορέα δημόσιο, ιδιωτικό, ο οποίος θέλει δύο – τρία στοιχεία μας, ποιοι είμαστε, πιθανώς την οικογενειακή μας κατάσταση, το εισόδημά μας, όλα αυτά πλέον με ένα μήνυμα που θα έρχεται στο wallet, θα μπορούμε να τα απαντάμε απευθείας», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «θα έρχεται, δηλαδή, ένα μήνυμα που θα λέει, για παράδειγμα, ότι για την αίτηση εγγραφής του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό, θέλουμε αυτά τα στοιχεία σας, ποιος είστε, πόσα παιδιά έχετε, το εισόδημά σας, συμφωνείτε να τα αντλήσουμε για εσάς, και με την έγκριση του πολίτη, όλη η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα

«Ο προσωπικός αριθμός θα μπορέσει να μας απαλλάξει από το πρόβλημα των διαφορετικών στοιχείων που έχουμε σε διαφορετικά μητρώα της δημόσιας διοίκησης. Να έχουν μια ενιαία εικόνα. Ποτέ να σου πουν ότι δεν είσαι πραγματικά εσύ αυτός που λέει η ταυτότητά σου, αλλά κάποιος άλλος. Θα δείτε μια πολύ μεγάλη διευκόλυνση για εκατομμύρια ανθρώπους και εκατομμύρια πολίτες. (…) Θα είναι τα ψηφία του ΑΦΜ συν ακόμα τρία ψηφία και για το πρώτο διάστημα κιόλας θα μπορεί να επιλέγει ο πολίτης τα δύο από τα τρία αυτά ψηφία, έτσι ώστε να είναι πραγματικά ο προσωπικός του αριθμός, δικής του επιλογής και σίγουρα να είναι κάτι το οποίο έχει αποφασίσει αυτός», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις