Breaking news

«Καιγόμουν από τις λαμαρίνες» – Mαρτυρία σοκ φοιτητή για Τέμπη
A

Φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο νεαρός, που επέζησε από την τραγωδία, περιέγραψε με μελανά χρώματα όσα έζησε.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ο φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού περιέγραψε τα ακόλουθα, αναβιώνοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

«Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα», επισήμανε ο νεαρός φοιτητής.

Ανάμεσα σε άλλα, περιέγραψε για τη μοιραία βραδιά, μέσα στο τρένο:

«Μιλούσα στο κινητό για να έρθουν να με πάρουν. Μόλις είχα γυρίσει από το κυλικείο και είχα καθίσει, μετά έγινε η πρόσκρουση. Έκλεισαν όλα τα φώτα, το μόνο φως που υπήρχε ήταν από τους σπινθήρες και τις φωτιές. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τον φακό των κινητών τους για να έχουν φως. Συνειδητοποιήσαμε πώς ήμασταν αναποδογυρισμένοι.

(…) Φως στο χώρο, υπήρχε μόνο από τη φωτιά. Κατά τις πρώτες μου κινήσεις, έσπευσα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι – δεν λιποθύμησα, είχα τις αισθήσεις μου. Είδα πώς μπορώ να επιβιώσω και μετά να βοηθήσω άλλα άτομα.

(…) Χρειαζόταν να σκαρφαλώσεις στα παράθυρα για να βγεις έξω. Ορισμένοι τραυματιστήκαμε για να πεταχτούμε έξω από το τρένο», τόνισε στην κατάθεσή του για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ο φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού.

«Πόσους βοηθήσατε;» ρώτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος με τον μάρτυρα να εξηγεί ότι δεν θυμάται και υπολογίζει ότι πρόκειται για 10 συνανθρώπους του, «θέλαμε να σώσουμε ψυχές», είπε χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας το σκηνικό, εξήγησε ότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ενώ η φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση, την περιέγραψε ως μια αίσθηση που έκαιγε τη μύτη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις