Breaking news

αεροπλάνο
A

Περίπου μία ώρα γρηγορότερα από τη συνηθισμένη ώρα άφιξης έφτασαν στον προορισμό τους επιβάτες πτήσης από τη Νέα Υόρκη προς Λισαβόνα, με το αεροπλάνο «άγγιξε» τα 835 μίλια ανά ώρα, «σπάζοντας» τα κοντέρ, με τη βοήθεια του Jet Stream, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και μετεωρολόγος, κ. Θοδωρής Κολυδάς.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του, ο κ. Κολυδάς σημείωσε ότι το εν λόγω αεροπλάνο «έπιασε» αυτήν την ταχύτητα, «με την βοήθεια του Jet Stream». «Το ιδιαίτερα ενισχυμένο πεδίο των ανέμων στα μεγάλα ύψη της ατμόσφαιρας που επικράτησε το Σαββατοκύριακο πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό και την Ευρώπη» τόνισε.

«Το αεροσκάφος με την βοήθεια του Jet Stream το οποίο είχε ταχύτητες 265 mph , κατάφερε να αποκτήσει τελική ταχύτητα 835 mph, φτάνοντας στη Λισαβόνα σε 5:44'. Περίπου μια ώρα πιο γρήγορα από το κανονικό» επεσήμανε.

Η ανάρτηση του κ. Κολυδά 

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κολυδά στο X (πρώην Twitter) έχει ως εξής: 

«Ένα νέο ρεκόρ εμπορικής πτήσης με αεροπλάνο με την βοήθεια του Jet Stream

Το ιδιαίτερα ενισχυμένο πεδίο των ανέμων στα μεγάλα ύψη της ατμόσφαιρας που επικράτησε το Σαββατοκύριακο πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό και την Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αξιοσημείωτo ρεκόρ στις εμπορικές πτήσεις! Μια πτήση της από τη Νέα Υόρκη στη Λισαβόνα έφτασε τα εκπληκτικά 835 mph (1343km/h).

Το αεροσκάφος με την βοήθεια του Jet Stream το οποίο είχε ταχύτητες 265 mph, κατάφερε να αποκτήσει τελική ταχύτητα 835 mph, φτάνοντας στη Λισαβόνα σε 5:44' 
Περίπου μια ώρα πιο γρήγορα από το κανονικό»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις