Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Επεισόδια με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σημειώθηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία των φοιτητών απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα, καταστρατηγώντας έτσι τη δημόσια παιδεία.

Ειδικότερα, αστυνομικοί των ΜΑΤ έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε κουκουλοφόρους, που ξεκίνησαν να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εξωτερικά του campus, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.  Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς την Εθνικής Αμύνης και προχώρησαν σε νέα ρίψη πετρών προς τους αστυνομικούς. Νωρίτερα, είχαν πυρπολήσει κάδους απορριμμάτων σε Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές είχαν δώσει «ραντεβού» σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και μέσω του οποίου καταπατάται το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση

Ακόμα, φοιτητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί έξω από την πρυτανεία του πανεπιστημίου, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση υπαλλήλου του ΕΚΠΑ για συνδικαλιστική δράση. Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση: «Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές, αλληλεγγύη στον εργαζόμενο Δ.Α.», ενώ ταυτόχρονα ζητούν προσλήψεις στα πανεπιστήμια και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Πάτρα: Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ανέβηκαν οι τόνοι το μεσημέρι της Πέμπτης, στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Πάτρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές είχαν δώσει «ραντεβού» σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αφορά στην ίδρυση «μη κρατικών» πανεπιστημίων και μέσω του οποίου καταπατάται το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση.  

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας κινήθηκαν προς την Ερμού, όπου πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες. Ακολούθησε κυνηγητό με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια κι ενώ η πορεία βρισκόταν στην οδό Γούναρη έριξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις