Breaking news

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
A

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει σήμερα η χώρα, καθώς στον δρόμο βρίσκονται γιατροί, φοιτητές, αγρότες και μελισσοκόμοι. Μάλιστα, οι μελισσοκόμοι βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα με φορτηγά και καπνιστήρια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν πορεία, έχοντας στόχο, μεταξύ άλλων, να αφυπνήσουν την κοινωνία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που μέρα με την ημέρα καταρρέει. 

Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν αργότερα για να διαδηλώσουν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα την αντίθεση τους στην παράκαμψη του Άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. 

Τέλος, οι αγρότες μπορεί να αποχώρησαν από το Σύνταγμα δεν είπαν όμως ακόμα την τελευταία τους λέξη. Σήμερα οι αγρότες συνεδριάζουν στα μπλόκα για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. 

Αναλυτικά:

Μελισσοκόμοι

Οι μελισσοκόμοι έφτασαν στο Σύνταγμα στις 08:00 ενώ θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στη Βουλή.

Τα αιτήματα των μελισσοπαραγωγών:

  • Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
  • Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)
  • Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
  • Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.
    Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.
    Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.

Γιατροί

Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα. Στην Αττική η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 15:00, ενώ στην περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προγραμματίσει στις 8.30 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «παλεύουν» καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ, το οποίο μέρα με την ημέρα καταρρέει. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών, ΒΑΕ, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση και αναβάθμιση εξοπλισμού.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Φοιτητές

Για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, βγαίνουν στους δρόμους σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, οι φοιτητές, για να διαδηλώσουν απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα

Ειδικότερα, ο συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, για την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Επίσης, προγραμματίζονται συλλαλητήρια στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

Αγρότες

Την ίδια ώρα οι αγρότες αποφασίζουν στα μπλόκα τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους. Στις γενικές συνελεύσεις τους, οι αγρότες θα επανακαθορίσουν τη στάση τους ενώ δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Oι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι αγρότες απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για νέα συνάντηση ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις