Breaking news

Αύγουστος Κορτώ
A

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ προχώρησε στη δημοσίευση της αγγελίας γάμου του με τον σύντροφο του Τάσο Σαμουηλίδη. Υπενθυμίζεται ότι, το ζευγάρι είχε παντρευτεί στη Νέα Υόρκη το 2024, όπου οι πολιτικοί γάμοι για άτομα του ίδιου φύλου αναγνωρίζονταν από τότε. 

Την απόφαση του να προχωρήσει σε γάμο με τον σύντροφό του την είχε ανακοινώσει άλλωστε ο συγγραφέας με ανάρτησή του στο Facebook λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς ποζάροντας με φόντο το περιστύλιο της Βουλής ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε «marry me» στη λεζάντα της φωτογραφίας με τον σύντροφό του.

Η πρόσφατη ανάρτηση του συγγραφέα

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αύγουστος Κορτώ είχε κάνει σχετική ανάρτησή  στο Facebook γράφοντας τα εξής:

«Εδώ και χρόνια, έχω πληρώσει το δημόσιο μοίρασμα της ζωής μου με αμέτρητες επιθέσεις κάθε είδους.

Έχω διαβάσει ότι “διαφημίζω την ανωμαλία μου” κι ως εκ τούτου “κάνω κακό σε αναποφάσιστους νέους”. Ότι τα είκοσι χρόνια της κοινής μου ζωής με τον Τάσο είναι “ετεροκανονικά” – δηλαδή συντηρητικά, κι ανάξια λόγου. Έχω διαβάσει μέχρι ότι αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω για να τραβήξω την προσοχή – ότι κι η διπολική διαταραχή είναι επινόηση: πηγαίνω σε γιατρό είκοσι χρόνια και παίρνω φάρμακα με μόνο κίνητρο τα λάικ.

Δεν τα αναφέρω όλα αυτά επειδή με πληγώνουν: άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα για σένα δεν έχουν τη δυνατότητα να σε πονέσουν: μισούν έναν άγνωστο, έναν ξένο.

Γιατί μιλώ για τις χαρές και τα σκοτάδια μου; Αφενός, γιατί είμαστε λίγοι: τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που αξιοποιούν τον δημόσιο λόγο τους για να εξανθρωπιστεί η κοινωνία είναι ελάχιστα. Κι όσο για τα ψυχικά νοσήματα, οι ασθενείς που μιλούν για την αρρώστια τους ανοιχτά μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού.

Δεν κατηγορώ κανέναν: το πώς πορεύεσαι στη ζωή σου, το μέγεθος της έκθεσης που αντέχεις, είναι ζητήματα αυστηρώς προσωπικά κι αδιαπραγμάτευτα.

Όμως μιλώ και για έναν άλλο λόγο: για εκείνο το παιδί των δεκαπέντε χρόνων που δεν είχε σε ποιον ν’ ανοίξει την καρδιά του, σε ποιον να μιλήσει για την κόλαση που ζούσε η μάνα του, και για την αβάσταχτη μοναξιά της καρδιάς του.

Όποιος νομίζει ότι χαϊδεύω τους αναγνώστες μου, ή την εικόνα μου, δεν έχει καταλάβει το βασικό: ότι η ελευθερία κατακτιέται με τη γροθιά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις