Breaking news

Ταξί
A

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, λόγω της πορείας διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι οδηγοί ταξί αναμένεται να συγκεντρωθούν στην οδό Σπύρου Πάτση κατά τις 10:30 και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προκηρύξει 48απεργία που θα διαρκέσει ως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ταξί, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το υπουργείο Μεταφορών.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Τι διεκδικεί το ΣΑΤΑ

Οι ιδιοκτήτες ταξί διεκδικούν την ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες καθώς και αναπροσαρμογή της προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2).

Ζητούν ακόμα να παραμείνει μόνιμα ο συντελεστής ΦΠΑ στο 13% στις υπηρεσίες ταξί, καθώς να να μετατεθεί η υποχρεωτική  ταξινόμηση νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 για το 2035.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση

«Παραλύει» αύριο η χώρα

Η απεργία των ταξί ξεκινάει μία ημέρα πριν την πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξεις ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ και αναμένεται να «παραλύσει» την Αθήνα. Ταυτόχρονα, αύριο, Τετάρτη, στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις μια του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια και μια της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11.00 στην Κλαυθμώνος. Παράλληλα θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις από διάφορους κλάδους εργαζομένων και συνταξιούχους. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. 

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις