Breaking news

ΛΟΑΤΚΙ
A

Την τραγική του εμπειρία, από τη χθεσινή επίθεση σε βάρος του, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, μοιράστηκε το ένα από τα δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ειδικότερα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το non binary άτομο σημειώνει ότι αισθάνεται «ντροπή για τους δράστες και τον κόσμο που κοιτούσε χωρίς να κάνει τίποτα για να βοηθήσει. Μας χλευάζανε. Τα δικαστήρια έρχονται σε λίγο καιρό. Μαζεύουμε κόσμο. Και θα βγούμε και στα κανάλια αύριο μεθαύριο. Παρακαλώ βάλτε μυαλό».

Παράλληλα, σε ανάρτηση του, ζητά από άτομα που έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών να επικοινωνήσουν μαζί του, καθώς συγκεντρώνεται υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική δίκη. 

​​Ακόμα, καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. 

Κάλεσμα για συγκέντρωση ενάντια στην ομοτρανσοφοβία

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ομοτρανσοφοβία θα στείλουν το απόγευμα της Κυριακής οι Θεσσαλονικείς και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πραγματοποιώντας μετά από κάλεσμα που έγινε, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο που έγινε χθες βράδυ η επίθεση.

Το ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα στις 19:00 το απόγευμα στη Πλατεία Αριστοτέλους με Λεωφόρο Νίκης.

Όπως σημειώνει το κείμενο του καλέσματος:

«Χτες το βράδυ δύο αδέρφια μας, δύο κουήρ υποκείμενα, ενώ έκαναν τη βόλτα τους στο πιο κεντρικό σημείου της Θεσσαλονίκης, δέχτηκαν επίθεση από όχλο άνω των 150 ατόμων. Τα άτομα αυτά ήταν κυρίως ανήλικα αγόρια που αράζουν στο σημείο. Ούτε οργανωμένοι φασίστες, ουτε οπαδοί. Το περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα το ποσό βαθιά έχει σαπίσει ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά αυτά δεν έδρασαν μόνα τους. Οπλιστηκαν από τις ομοτρανσφοβικές απόψεις που αναπαραγονται στα σπίτια τους, στην τηλεόραση και το ίντερνετ. Κι έδρασανς αυτό τον τρόπο αντανακλαστικα, όχι οργανωμένα. Τις ημέρες του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και λίγες εβδομάδες πριν το Europride. Εμείς κατηγορούμε ευθέως καθε άτομο που συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό. Ενήλικο η ανήλικο. Οι μέρες που μας τραμπουκίζατε έχουν περάσει. Τώρα ο φόβος αλλάζει πλευρά. Κατηγορούμε επιπλέον κάθε δημόσιο πρόσωπο, κάθε βουλευτή, κάθε δημοσιογράφο ή πανελιστα, κάθε σελέμπριτι και κάθε ιερέα που με αφορμή την ψήφιση του ομόφυλου γάμου χλεύασε εμάς, τις ταυτότητες μας, τις ζωές μας και τις αδερφές μας. Απόψε στις 19.00 συγκέντρωση στο σημείο του περιστατικού (Πλατεία Αριστοτέλους με Λεωφόρο Νίκης). Έχουμε μόνο το ένα το άλλο».

«Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου τη ζωή!»

Αποφασισμένα να φτάσουν στα άκρα για να τιμωρηθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές δηλώνουν τα δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα, θύματα της επίθεσης.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι, θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτό τον θυμό με τους εαυτούς σας και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα εκ των θυμάτων της σοκαριστικής ομοφοβικής επίθεσης σε ανάρτησή του στα social media, αποκαλύπτοντας πως δεν είναι η πρώτη επίθεση που δέχεται, ποτέ ξανά όμως σε τέτοιο βαθμό.

«Αλλά θα σας πω ότι δεν θα το βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου τη ζωή! Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία, όχι κοινωνική αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μια φορά στη ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη», έγραψε επίσης στην ανάρτησή του λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε.

@provc1ntcyu Πρεπει να παραδεχτουμε παρολαυτα.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΝΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΑΣΧΗΜΕΝΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ #fyp #skg #gr #real ♬ MP3PSYCHOSIS - Jxxl3s

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για τη σοκαριστική ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Οι εννέα κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν αύριο στα Δικαστήρια. Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα - 21 συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ομάδα νεαρών, της οποίας μέρος ήταν και ανήλικοι, επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στις 22:30 το βράδυ, πολυπληθής ομάδα νεαρών ατόμων, που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους, κινήθηκε εναντίον δύο ΛΟΑΤΚΙ ατόμων που περνούσαν από το σημείο. Οι νεαροί αντάλλαξαν ύβρεις και γιουχαΐσματα απέναντι στα δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ωστόσο, στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια, ενώ κάποιοι τους έφτυσαν. Τα δύο θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευθούν. Ειδοποιήθηκε το 100. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Oι αστυνομικοί προχώρησαν σε 25 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι 11 είναι ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι. 

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Καταδικάζουμε τη χυδαία και ομοφοβική επίθεση

Στην απερίφραση καταδίκη της «χυδαίας και ομοφοβικής επίθεσης» προχώρησε με δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές».

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

H ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής: «Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής 
Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων.   
 
Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά». 
 
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ’ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις