Breaking news

Χωρίς τραμ μέχρι το καλοκαίρι η Γλυφάδα - Πλήρη κατάργηση ζητά ο δήμαρχος
A

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από την Κυριακή και για τρεις μήνες στα δρομολόγια της γραμμής 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας - Αγία Τριάδα Πειραιά», λόγω εργασιών ανάπλασης στο Ελληνικό.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται στο τμήμα Αγία Τριάδα - Καλαμάκι. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τη στάση «Ζέφυρος» ως τη στάση «Ασκληπιείο Βούλας».

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες του Τραμ

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ7 Πικροδάφνη - Γλυφάδα που θα πραγματοποιεί στάσεις επιβίβασης - αποβίβασης αντίστοιχες με τις υπάρχουσες στάσεις του Τραμ (με Πειραιάς - Βούλα, Α2 Ακαδημία - Βούλα (μέσω Λ. Αμφιθέας) και σε τμήματα της διαδρομής από γραμμές που διέρχονται της λεωφόρου Ποσειδώνος, όπως Β1 Πειραιάς - Άνω Γλυφάδα και Β2 Στ. Συγγρού Φιξ - Αγ. Κοσμάς (μέσω Παραλιακής) - Κυκλική.

Τα δρομολόγια της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής Χ7 Πικροδάφνη - Γλυφάδα θα αναρτηθούν στην εφαρμογή της τηλεματικής.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Το Τραμ έβλαψε την πόλη

Πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες υπήρχε σοβαρή διχογνωμία για τη χάραξη του Τραμ μέσα από την πόλη της Γλυφάδας. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι 20 χρόνια μετά την έλευση του μέσου στην πόλη, η άποψη που έχει διαμορφωθεί είναι πλέον ξεκάθαρη.

«Το Τραμ φτάνει στη Γλυφάδα και φεύγει από την πόλη μας καθημερινά σχεδόν άδειο όλες τις εποχές του χρόνου και είναι δεδομένο ότι τελικά η χάραξη του με τον τρόπο που έγινε περισσότερο έβλαψε παρά ωφέλησε τη Γλυφάδα μας, γιατί τέμνει το εμπορικό κέντρο στη μέση και βάζει ένα τεχνητό εμπόδιο στην πρόσβαση στην παραλία», επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου και προσθέτει:

Ο δήμαρχος Γλυφάδας υπογραμμίζει ακόμη ότι η παύση διέλευσης του Τραμ από τη Γλυφάδα, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πραγματική δοκιμή:

«Πιο πολλά λεωφορεία και πιο πυκνά δρομολόγια, για το σενάριο απομάκρυνσης της γραμμής του Τραμ από τη Γλυφάδα δεν αρκούν. Βασικό προαπαιτούμενο είναι να προχωρήσει – όπως έχει προγραμματιστεί – η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό με τρεις νέους σταθμούς στη Γλυφάδα», αναφέρει ο Γ. Παπανικολάου και διευκρινίζει σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής:

«Μόνο έτσι μπορεί να εξυπηρετηθεί ουσιαστικά και με επάρκεια το αυξανόμενο επιβατικό κοινό και παράλληλα θα μπορέσουμε να αποδώσουμε πολύτιμο ελεύθερο δημόσιο χώρο στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης μας», καταλήγει ο δήμαρχος Γλυφάδας και τονίζει ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα κρίνουν πολλά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις