Breaking news

Υπόθεση στα Σεπόλια
A

Σφοδρές αντιδράσεις φαίνεται να έχει προκαλέσει η εξωφρενική πρόταση της εισαγγελέως, σχετικά με την αθώωση του Ηλία Μίχου, τόσο για τον έγκλημα βιασμού και την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Η οργή που έχει προκληθεί αφορά την πρόταση της εισαγγελέως και για την πλήρη ενοχή της μητέρας της 12χρονης, ενώ όσον αφορά στον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη», ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Κάπου εδώ σημειώνεται ότι, η πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο, προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή, με αποτέλεσμα κόσμος να βγαίνει στους δρόμους των Σεπολίων, χθες το βράδυ, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γειτονιά του θύματος. Διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές».

Ακόμη αντιδράσεις ήρθαν και από κόμματα, τα οποία έκαναν λόγο για «εξοργιστική πρόταση» και «όνειδος» ενώ και ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, χαρακτήρισε την πρόταση «απαράδεκτη».

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας Μαρία-Ελένη Νικολού, πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, αλλά την ενοχή του σε σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Η ίδια, πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για: βιασμό, μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Ακόμη, ζήτησε αντίθετα την καταδίκη του για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης, οπλοκατοχή (είχε δύο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Κάπου εδώ σημειώνεται ότι, πρότεινε να κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενούς της, αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Τέλος, ζήτησε μα κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε ότι, «Η κ. εισαγγελέας όχι μόνο μας αιφνιδίασε, αλλά είναι μια πρόταση απαράδεκτη».

Ακόμη ο ίδιος είπε ότι, «Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πώς τα δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;».

Ο κ. Λύτρας μιλώντας στον σταθμό του Mega επισήμανε ότι, «η εισαγγελέας ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα».

Τέλος πρόσθεσε τα εξής:

«Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστημίου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος. Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο» κατέληξε ο ίδιος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις