Breaking news

Απόκριες 2024: «Βουλιάζει» η Πάτρα με 60.000 καρναβαλιστές
A

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα αναμένονται από σήμερα στην Πάτρα για το φημισμένο Πατρινό καρναβάλι., στο πλαίσιο των Αποκριών του 2024. Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα, ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο, θα ξεχυθούν στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων.

Οι Καρναβαλιστές θα συμπαρασύρουν Πατρινούς και επισκέπτες κάθε ηλικίας σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα μεταμορφώνοντας όλη την Πάτρα σε ατέλειωτο πεδίο χαράς, νεανικής ορμής, εξωστρέφειας, δημιουργίας και διασκέδασης. Το Πατρινό Καρναβάλι υπόσχεται σε άτομα κάθε ηλικίας εικόνες, που θα μείνουν αξέχαστες.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα έχει έντονη τη σφραγίδα των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων, που θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής του Δήμου Πατρέων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

Ήδη, η πόλη ζει σε έντονους και αμείωτους καρναβαλικούς ρυθμούς, με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, που θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους, οι οποίες φωτίζονται καρναβαλικά.

Οι χιλιάδες επισκέπτες για το καρναβάλι και τα μέτρα προστασίας

Στο μεταξύ, η Πάτρα έχει αρχίζει να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή της πόλης. 

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης αγγίζει το 100%, ενώ και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σχετικά κοντά στην Πάτρα παρουσιάζουν επίσης πολύ μεγάλες πληρότητες. Λόγω λοιπόν της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών έχουν ήδη ληφθεί μέτρα, με σκοπό να μην δημιουργηθούν προβλήματα. 

Ειδικότερα, με απόφαση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, δηλαδή το Πανεπιστημιακό και ο «Άγιος Ανδρέας» έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων. 

Ακόμη, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί το Σαββατοκύριακο, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και το Κέντρο Υγείας βορείου τομέα, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΕΣ θα αναπτυχθούν ιατρεία επειγόντων περιστατικών στην πλατεία Γεωργίου. 

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις