Breaking news

Πατρινό καρναβάλι: Σήμερα η μεγάλη παρέλαση με 60.000 καρναβαλιστές (live)
A

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σήμερα στην Πάτρα, ενώ λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από τη μεγάλη παρέλαση.

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαρτίου, ένα φαντασμαγορικό θέαμα στην ποδαράτη παρέλαση, που διήρκεσε για περισσότερες από πέντε ώρες.

Στην κορυφή της παρέλασης βρισκόταν η μπάντα του δήμου που παιάνιζε αποκριάτικους σκοπούς, ενώ τα φωταγωγημένα καρναβαλικά άρματα του Δήμου μαγνήτισαν τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών στην Πάτρα που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, δίνοντας εορταστική ατμόσφαιρα στη νύχτα.

Δείτε επίσης -  Απόκριες στην Αθήνα: Πάνω από 80 εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Πρώτος παρήλασε ο «Προπομπός» και ακολούθησαν ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος» (Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης), το άρμα της «Βασίλισσας» του καρναβαλιού της Πάτρας, με τη Γεωργία Σακκά στα λευκά να μοιράζει χαμόγελα, καθώς και το εντυπωσιακό άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα να προαναγγέλλει τον ερχομό της άνοιξης.

Στην συνέχεια παρήλασαν τα μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού» όπου με μια διαδοχική αλληλουχία χρωμάτων, ιδεών, εμπνεύσεων, μεταμφιέσεων, καπέλων, αξεσουάρ, αλλά και ευρηματικών τρόπων για να «αυτοφωτιστεί» η παρουσία τους, έδωσαν φαντασμαγορική λάμψη στη νύχτα και πλημμύρισαν τους δρόμους κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση σήμερα, αναμένεται ξεκινήσει στις 2 μετά το μεσημέρι και σε αυτήν θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μαζί με την «Βασίλισσα» του καρναβαλιού και τα άρματα που κατασκευάστηκαν και φιλοτεχνήθηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρματα, «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Δείτε live το Πατρινό Καρναβάλι 2024

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις