Breaking news

Μαρίνα Γλυφάδας
A

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 9:15 π.μ. αναμένεται να πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στη Μαγουλέζα - Άνω Λιόσια, η προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση πλωτών μέσων, στην οποία περιλαμβάνονται σκάφη και κινητήρες που βρίσκονται στις αποθήκες χωρικής αρμοδιότητας της ΔΔΔΥ

Η επίσκεψη των δημοπρατούμενων πλωτών της ΑΑΔΕ επιτρέπεται τις εργάσιμες ημέρες από σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, από τις 8:30π.μ. έως τις 13:30 μ.μ., κατόπιν συνεννόησης με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Σκάφη και κινητήρες διατίθενται προς δημοπρασία στα Τελωνεία και Λιμεναρχεία Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Ρόδου, Πάτμου και Κω, σύμφωνα με τη λίστα που βρίσκεται στη σχετική διακήρυξη στο τέλος του άρθρου του proson.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες πλωτών είναι 20% της καθορισμένης τιμής εκκίνησης.
  • Στις τιμές εκποίησης των πλωτών δεν συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογών ΦΠΑ 24%.
  • Με την ολοκλήρωση της πλειοδοσίας κάθε πλωτού, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας.
  • Ο διακανονισμός του υπολοίπου 80% της τιμής πλειοδοσίας, γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε 30 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας

Η παραλαβή των πωληθέντων πλωτών γίνεται αποκλειστικά με μεταφορικά μέσα των αγοραστών. Επίσης οι αγοραστές οφείλουν να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι κατά την αποκομιδή και περαιτέρω διαχείριση των υλικών (ΠΛΩΤΑ) θα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα προς ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του εδάφους και των επιφανειακών και υπογείων υδάτων όπως και του αέρα από διαφυγή τυχόν επικινδύνων αερίων.

Οι προσφορές για να γίνουν δεκτές, πρέπει:

  1. Για υλικά, πλωτά και εναέρια μέσα αξίας μέχρι 300€, να διαφέρουν η μία από την άλλη κατά το ποσό των 10€.
  2. Για υλικά, πλωτά και εναέρια μέσα αξίας άνω των 300€ και μέχρι 3.000€, να διαφέρουν η μία από την άλλη κατά το ποσό των 20€.
  3. Για υλικά, πλωτά και εναέρια μέσα αξίας άνω των 3.000€, να διαφέρουν η μία από την άλλη κατά το ποσό των 50€.

Η επιτροπή, κατά το χρόνο δημοπράτησης, μπορεί κατά την κρίση της να αναπροσαρμόσει σε οποιοδήποτε στάδιο το εύρος της προσφοράς. 

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα δημοπρατούμενα σκάφη και τους κινητήρες. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις