Breaking news

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
A

Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι αποπνικτικές συνθήκες, λόγω της αφρικανικής σκόνης, θα διαρκέσουν μέχρι και σήμερα, καθώς από το απόγευμα αναμένεται αποκλιμάκωση του φαινομένου και την Τετάρτη αναμένεται να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μάσκας, ιδίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Τα σωματίδια από τα οποία αποτελείται η αφρικανική σκόνη μπορούν με την εισπνοή να εισέλθουν στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας πιθανώς κρίσεις άσθματος σε άτομα με άσθμα και άλλες αναπνευστικές παθήσεις.

Η πρόβλεψη του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οπότε θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Βαθμιαία η σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου θα φτάσει τους 21 με 24 βαθμούς, θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά τους 26 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες πιο πυκνές. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει πτώση θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη 4 Απριλίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή

Και την Παρασκευή 5 Απριλίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις