Breaking news

Άγιοι Ανάργυροι: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 39χρονος γυναικοκτόνος
A

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο γυναικοκτόνος αδικοχαμένης 28χρονης, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Παρουσιάστηκε ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Νωρίτερα σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

Τα πρώτα λόγια του 39χρονου γυναικοκτόνου – Τι είπε στις Αρχές

Σύμφωνα με τον ALPHA ο 39χρονος όταν συνελήφθη δεν είπε τίποτα στις Αρχές ενώ τα τραύματά του στον λαιμό του ήταν επιφανειακά. Μάλιστα όταν πήγε στο νοσοκομείο ανέφερε στους αστυνομικούς πως «έχω ψυχιατρικό παρελθόν».

«Της κάρφωσε απανωτές μαχαιριές, εκείνη φώναζε “φοβάμαι”»

Τις στιγμές τρόμου που έζησε η 28χρονη, η οποία δέχτηκε μαχαιριές από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε σε δηλώσεις του, την ώρα της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, κοντά στο αστυνομικό τμήμα, κατέβαινε από το λεωφορείο και είδε με φρίκη όσα εκτυλίχθηκαν.

«Κατέβαινα από το λεωφορείο και άκουσα την κοπέλα να φωνάζει: φοβάμαι για τη ζωή μου, θέλω να κάνω καταγγελία. Και σκάει εκείνος με το μηχανάκι, την κυνηγούσε στα 100 μέτρα. Το μαχαίρι το είδαμε, της κάρφωσε απανωτές μαχαιριές στην πλάτη

Όλα έγιναν αστραπιαία, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία εκείνη την ώρα.

«Τη χτύπησε με το μαχαίρι, πέντε φορές νομίζω», σημείωσε ακόμη, για να συνεχίσει: «Δεν υπάρχει αστυνομία».

Εισαγγελική παρέμβαση για ποινικές ευθύνες αστυνομικών

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε σημειώνοντας την πέμπτη γυναικοκτονία από την αρχή του 2024.

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας, ο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη αυτεπάγγελτα και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Ταυτόχρονα, σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγινε γνωστό, το θύμα δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την τραυμάτισε θανάσιμα με κουζινομάχαιρο και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Πιο συγκεκριμένα, η 28χρονη γυναίκα είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων με σκοπό να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της και δράστη του εγκλήματος, με τον οποίο είχε χωρίσει από το 2020. Η γυναίκα φαίνεται πως είχε δει τον άνδρα κάτω από το σπίτι της και κατόπιν αυτού ήθελε να τον καταγγείλει για απειλή, ενώ ύστερα από το χωρισμό τους είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της για βιαιοπραγία και βιασμό, ενώ είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα

Μόλις ο δράστης απομακρύνθηκε από το σπίτι της, η 28χρονη πήγε μαζί με ένα φίλο της στο Α.Τ.. Ο δράστης, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να την είχε ακολουθήσει, να της είχε στήσει «καρτέρι» και να περίμενε να βγει.

Μετά την χθεσινή καταγγελία, η 28χρονη ζήτησε από περιπολικό να τη μεταφέρει σπίτι της καθώς φοβόταν, όμως οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο

Μόλις συνέβη αυτό, τη μαχαίρωσε θανάσιμα λίγα μέτρα μακριά από το φυλάκιο του τμήματος μπροστά στον φίλο της.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις