Breaking news

ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας
A

Πανελλαδική στάση εργασίας προκήρυξε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη 9 Απριλίου από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, μετά τον θάνατο Ελεγκτή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εν ώρα υπηρεσίας. 

Εφόσον η στάση πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Τρίτη δεν πρόκειται να απογειωθεί η προσγειωθεί καμία πτήση σε ελληνικό αεροδρόμιο από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας ζητά μόνιμη παρουσία γιατρού σε όλα τα αεροδρόμια και τις επιχειρησιακές μονάδες EEK, στελέχωση όλων των βαρδιών σε όλες τις μονάδες εναέριας κυκλοφορίας με τουλάχιστον δύο άτομα, πρόσληψη Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για την πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων, εξοπλισμό όλων των μονάδων με φαρμακεία και απινιδωτές, εφαρμογή στην πράξη συστήματος για τη διαχείριση και την πρόληψη της κόπωσης των Ελεγκτών, καθώς και συστήματος διαχείρισης στρες λόγω κρισίμων συμβάντων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Η ανακοίνωση της ΕΕΕΚΕ:

«Το Δ.Σ. της ΕΕΕΚΕ συγκλονισμένο από τον θάνατο συναδέλφου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εν ώρα υπηρεσίας, αποφάσισε να προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 9/4/2024 από 08:00 έως 12:00 με αιτήματα:

  1. Πρόσληψη Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για την πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων.
  2. Μόνιμη παρουσία γιατρού σε όλα τα αεροδρόμια και τις επιχειρησιακές μονάδες EEK.
  3. Εξοπλισμός όλων των μονάδων με φαρμακεία και απινιδωτές.
  4. Εφαρμογή στην πράξη συστήματος για τη διαχείριση και την πρόληψη της κόπωσης των Ελεγκτών, καθώς και συστήματος διαχείρισης στρες λόγω κρισίμων συμβάντων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
  5. Στελέχωση όλων των βαρδιών σε όλες τις μονάδες εναέριας κυκλοφορίας με τουλάχιστον δύο άτομα.

Για το ΔΣ της ΕΕΕΚΕ»

Έρχεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ το φθινόπωρο

Νέο γενικό διαγωνισμό θέλει να πραγματοποιήσει το ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που μένουν κενές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, ο νέος διαγωνισμός για την ΥΠΑ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από το φθινόπωρο, ενώ θα περιέχει, ως είθισται, εξειδικευμένες εξετάσεις.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προσανατολίστηκε στην απόφαση αυτή αφού διαπίστωσε πως πάνω από 60 θέσεις Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που είχαν προκηρυχθεί αποκλειστικά για τους επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, πρόκειται να μείνουν κενές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του ΑΣΕΠ επεσήμαναν στο proson.gr πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθεί η βάση των ειδικών εξετάσεων κάτω από το 60/100. Οι θέσεις των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας είναι θέσεις μεγάλης ευθύνης και όσοι πετύχουν πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται τα νέα δεδομένα και θα ετοιμάσει καινούργιο γενικό διαγωνισμό ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, δεν πρόκειται να διεξαχθεί πριν από το φθινόπωρο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις