Breaking news

Άγιοι Ανάργυροι: Αποσωληνώθηκε ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής
A

Αποσωληνώθηκε ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές του Κορυδαλλού και όπως όλα δείχνουν, διέφυγε τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο δράστης αποσωληνώθηκε και μάλιστα αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ και να μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο του «Αττικόν». Ο 39χρονος φέρεται να έχει ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον και οι γιατροί εκτιμούν ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβληθεί σε νέο κύκλο εξετάσεων για να φανεί εάν η απόπειρα αυτοκτονίας του έχει αφήσει κάποια βλάβη.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και το λαιμό του.

 «Σε λίγες μέρες αναμένεται να γυρίσει στη φυλακή και να σαπίσει εκεί»

«Παραμένει στη ΜΕΘ φρουρόμενος, σε λίγες μέρες θα μεταφερθεί σε θάλαμο για να νοσηλευτεί εκεί, για να φύγει υγιής για τις φυλακές, για να σαπίσει εκεί μέσα, παράδειγμα προς αποφυγή για όσους σκέφτονται να διαπράξουν τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. Δεν γίνεται ο άνθρωπος αυτός με μια χειριστική αυτοκτονία να καταλήξει σε ψυχιατρικό νοσοκομείο», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα, «ζήτησε από τους αστυνομικούς εκούσια να πάει σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Το νοσοκομείο που εφημέρευε ήταν το Δαφνί και πράγματι εισήχθη στο 8ο ψυχιατρικό τμήμα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο δολοφόνος της Κυριακής ήταν γνωστός των γιατρών του ψυχιατρικού νοσοκομείου, αλλά όχι για ψυχιατρικούς λόγους.

«Το 2018 είχε πάει εκεί για τοξικές ουσίες. Μιάμιση, όμως, ημέρα μετά οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο, γιατί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα», διευκρίνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ντάλτας: «Δεν μπορεί να το παίξει τρελός» 

Ο Κωνσταντίνος Ντάλτας, ποινικολόγος, μίλησε στο Mega για το νομικό πλαίσιο όσων συνέβησαν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Μεταξύ άλλων είπε: «Εδώ έχουμε ένα έγκλημα όπου οι ειδικοί ψυχικής υγείας θα σας πουν ότι είναι εξ ορισμού παρανοϊκό. Είναι άλλο πράγμα ο καταλογισμός κι άλλο η σχιζοφρένεια κι άλλο η μανιοκατάθλιψη. Υπάρχει όμως μια μεγάλη γκάμα προσωπικοτήτων που είναι οι παράνοιες και ο παρανοϊκός μπορεί να είναι ιδιοφυία και πολύ χειριστικός. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με καταλογισμό».

Ποινικές κατηγορίες στους αστυνομικούς - «Δεν είναι θέμα λάθος εκτίμησης»

Στη συνέχεια μιλώντας για τις ευθύνες των αστυνομικών ανέφερε: «Υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, κατά το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα, να αποτρέψουν τον κίνδυνο, οποίος έχει επισημανθεί από τον άνθρωπο που κινδυνεύει. Δεν είναι θέμα λάθος εκτίμησης. Οι αστυνομικοί μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες, διότι τους έχει επισημανθεί ένας κίνδυνος που ήταν επερχόμενος».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις