Breaking news

INTIME
A

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε να «παγώσει» τα έργα κατασκευής του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη.

Η προσωρινή αυτή διαταγή αυτή ήρθε μετά από προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση των δύο αιτήσεων ακύρωσης του Flyover, που έχουν κατατεθεί από τον Σύνδεσμο Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών κι άλλα δύο σωματεία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου.

Ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης ανέφερε πως με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα κιόλας όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι το υπουργείο Μεταφορών, ως αντίδικος, δεν είχε καταθέσει τα απαραίτητα στοιχεία. 

Στις αιτήσεις ακύρωσης οι φορείς υπογραμμίζουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης στο δάσος. Σημειώνεται ότι «μεταξύ των λόγων αναστολής είναι η δημιουργία ανεπανόρθωτης βλάβης στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων».

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίτηση αναστολής του έργου γίνεται αναφορά στην εξαγγελθείσα κατεδάφιση των γεφυρών σύνδεσης της πόλης με το δάσος (γέφυρα Περραιβού, Αγίου Παύλου κ.λπ.), με αποτέλεσμα τη δυσχερή πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον αποκλεισμό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από το περιαστικό δάσος, καθώς και στην έλλειψη περιβαλλοντικής μελέτης για τις επιπτώσεις στη χλωρίδα, στην πανίδα και στους επισκέπτες του δάσους από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων της εταιρείας στους δασικούς δρόμους του Σέιχ Σου.

Συνέντευξη τύπου  θα παραχωρήσουν οι φορείς που έχουν πραγματοποιήσει προσφυγή κατά της κατασκευής του flyover περιφερειακού αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις