Breaking news

Τρένο
A

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 17 Απριλίου τα τρένα στον σιδηρόδρομο καθώς και ο προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Η ΠΟΣ - ΜΣΤ ζητά  επισημαίνει ότι «οι μισθοί παραμένουν στο ναδίρ» και «οι συνεχιζόμενες ανοδικές τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στην ενέργεια οδηγούν στη φτωχοποίηση των εργαζομένων» και ζητά: .

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία
  • Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας
  • Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής
  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα
  • Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού
  • Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών - εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.)
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού

«Καλούμε τα Σωματεία - Μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα, κατά τόπους, Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Όσον αφορά το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσουν το αν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Εργαζόμενοι ανέφεραν στο proson.gr πως είναι πιθανό να συμμετάσχουν στην απεργία του ιδιωτικού τομέα με στάσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, τη Δευτέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν

Μέχρι στιγμής συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτη έχει δηλώσει συμμετοχή η ΠΝΟ η ΕΙΝΑΠ αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Εκτός από την Αθήνα, συλλαλητήρια έχουν επίσης προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις. 

Στα αιτήματα της ΓΣΕΕ είναι η περεταίρω αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στην ανακοίνωση της ζητά επίσης μέτρα κατά της ακρίβειας, πάταξη της αισχροκέρδειας και αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού.

Να σημειωθεί ότι στην απεργία δεν συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, η οποία θεωρεί ότι η ΓΣΕΕ με την απουσία της από την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου κράτησε απαξιωτική στάση απέναντι της. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία σε διαφορετική ημερομηνία, ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις