Breaking news

«Καμπάνες» στα σούπερ μάρκετ «Κρητικός» και «ΑΒ Βασιλόπουλος»
A

Πρόστιμα σε δύο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής, για έλλειψη τιμής ανά μονάδα μέτρησης και έλλειψης αλλεργιογόνων στην πινακίδα πώλησης μη προσυσκευσμένων.

Συγκεκριμένα, στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος επιβλήθηκε «καμπάνα» συνολικού ύψους 3.500 ευρώ και στην αλυσίδα «Κρητικός» πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στην επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλους, που βρίσκεται στη διεύθυνση Λεωφ. Αθηνών 242 στο Χαϊδάρι, επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 3.000 και 500 ευρώ, για τους παρακάτω λόγους:

«Α) Στο τμήμα του ιχθυοπωλείου του καταστήματος υπήρχαν εκτεθειμένα προς πώληση αποψυγμένα  μη προσυσκευασμένα αλιεύματα και συγκεκριμένα Θράψαλα Αργεντινής TODARODES SAGITTATUS ΠΟΙΚ. ΤΡΑΤΕΣ σε μορφή χύδην (χύμα) κατά παράβαση του Αρθρ. 35παρ4 της Υπ. Απόφασης 91354 (ΦΕΚ 2983/Β’/30-08- 2017)όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και τιμωρείται σύμφωνα με το Αρθρ. 35παρ5 της ιδίας Υπ. Απόφασης, με διοικητικό πρόστιμο 3.000,00 ευρώ.

Β) Στο τμήμα του κρεοπωλείου του καταστήματος υπήρχαν για άμεση πώληση στον καταναλωτή μη προσυσκευασμένα κεμπάπ 80γρ ελληνικής παρασκευής σε μορφή χύδην (χύμα) χωρίς αναφορά επί της πινακίδας λιανικής πώλησης των ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες για το συγκεκριμένο είδος κατά παράβαση του άρθρου 11παρ 1Δ της Υπ. Απόφασης 91354 (ΦΕΚ 2983/Β’/30-08- 2017)όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και τιμωρείται σύμφωνα με το Αρθρ.11παρ2Β για ελλιπή αναγραφή των ελάχιστων ενδείξεων επί της πινακίδας με πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500,00€) ανά κωδικό προϊόντος».

Επίσης, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής,  στην «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε.» με έδρα στην Κυψέλη Αίγινας, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για τους παρακάτω λόγους:

«Σε έλεγχο για την εφαρμογή των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., που διενεργήθηκε από ελεγκτές της Υπηρεσίας μας στις 03/04/2024, στο υποκατάστημα της ανωτέρω επιχείρησης επί της Παρόδου Γυμναστηρίου στην Αίγινα, διαπιστώθηκε ότι στην πινακίδα τιμής του είδους «CAJOLINE ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ BLUE BOOST 1196ML» δεν αναγράφεται η τιμή ανά πλύση, ενώ επί της συσκευασίας του αναγράφεται ο αριθμός μοναδιαίων δόσεων ανά συσκευασία, κατά παράβαση της παραγράφου 4Α του άρθρου 6 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις