Breaking news

Ολυμπιακή Φλόγα
A

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 άρχισε χτες, Τρίτη 16 Απριλίου, όταν, στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας, στον αρχαιολογικό χώρο, μπροστά σε χιλιάδες θεατές δόθηκε η εκκίνηση για το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. 

 Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά), αλλά για το άναμμα της δάδας χρησιμοποιήθηκε η βοήθεια της εφεδρικής Φλόγας που κρατήθηκε στο τέλος της προχθεσινής πρόβας τζενεράλε.

Το Ιερό Φως το έλαβε πρώτος ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά και άρχισε να μεταδίδει τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης σε όλη την οικουμένη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αττική

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, από τις 19.00 το απόγευμα έως 21.30 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, καθώς και των καθέτων αυτών στην περιοχή του Δήμου Πειραιά, ως εξής:

  • Ακτή Μιαούλη (Πλατεία Ρολογιού) – Σαχτούρη – Λ. Φρεαττύδος – Μαρίνα Ζέας – 2ας Μεραρχίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – Δημοτικό Θέατρο (Πλατεία Κοραή – Τελετή) – Βασιλέως Γεωργίου Β΄ – Ακτή Μουτσοπούλου – Πλατεία Αλεξάνδρας – Ακτή Κουντουριώτου – Αλεξ. Παπαναστασίου – Επιδαύρου – Μικρολίμανο – Ακτή Δηλαβέρη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης

Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στο Ηράκλειο της Κρήτης, στα πλαίσια τέλεσης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Ειδικότερα, ανακοινώνεται η διακοπή κυκλοφορίας κατά τις ώρες 11:30 έως την ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας την 15:00 ώρα, στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο κάτωθι οδικό δίκτυο:

  • Επαρχιακή Οδό Βαθυπέτρου – Ηρακλείου, από διασταύρωση Σκαλανίου έως το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
  • Λεωφόρος Κνωσού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο Ηρακλείου, από την συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου, σε όλο το μήκος της έως τον κυκλικό κόμβο στην Πλ. Ελευθερίας και σε όλες τις καθέτους σ’ αυτήν οδούς έως την πρώτη παράλληλο της.
  • Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παγκρήτιο Στάδιο (βόρειο τμήμα της οδού) από συμβολή της με οδό Μητσοτάκη έως και την οδό Αρχ. Μακαρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου κατά τις ώρες εφαρμογής των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας που θα προκύψει από την διακοπή.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις