Breaking news

INTIME
A

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το βράδυ της 1ης Απριλίου, οπότε σημειώθηκε η γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής αποκαλύφθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Ειδικότερα, στο ηχητικό απόσπασμα, που παρουσιάστηκε στον ΑΝΤ1, την ώρα που η  Κυριακή έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού την μαχαίρωσε ανελέητα ο δράστης, η αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης, όπου κάλεσε ένας αρχιφύλακας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ρωτούσε επίμονα εάν είχε μαχαιρωθεί συνάδελφος της, καθυστερώντας να ενημερώσει άμεσα τις ομάδες που θα μπορούσαν να σπεύσουν άμεσα για βοήθεια στο σημείο της τραγωδίας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο αρχιφύλακας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δήλωνε άγνοια για το τί συνέβη, ενώ όταν τού είπε η αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ότι θα ενημερώσει, εκείνος δεν απάντησε και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο διάλογος του ηχητικού αποσπάσματος 

Ο διάλογος του ηχητικού αποσπάσματος έχει ως εξής: 

Αρχιφύλακας: Ε… έχουμε ένα μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά, τώρα το έχω δει από πάνω… Αν υπάρχει ομάδα με τουρνικέ, κάποιο ασθενοφόρο…

Άμεση Δράση: Ποιος είναι; (ο τραυματίας). Συνάδελφος;

Αρχιφύλακας: Ε… έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων… Γυναίκα είναι.

Άμεση Δράση: Είναι συνάδελφος;

Αρχιφύλακας: Όχι, όχι δεν είναι συνάδελφος. Πολίτης είναι. Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Τώρα το… Μόλις το είδαμε.

Άμεση Δράση: Έγινε κάτι απ΄ έξω ή σαν την άφησαν εκεί;

Αρχιφύλακας: Απ΄ έξω από τη σκοπιά έχουμε μαχαιρωμένο άτομο… Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο: 

Διορίστηκε ψυχίατρος πραγματογνώμονας για το δολοφόνο της 28χρονης Κυριακής

Παράλληλα, διορίστηκε ψυχίατρος για τον δολοφόνο της 28χρονης Κυριακής και θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι υπαρκτά τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που ο ίδιος επικαλείται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας της δολοφονημένης 28χρονης κοπέλας, διορίστηκε ήδη από την ανακρίτρια ψυχίατρος πραγματογνώμονας, προκειμένου να αποφανθεί αν ο δράστης πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει και κατά συνέπεια δε μπορεί να του αποδοθεί πλήρης καταλογισμός του εγκλήματος ή όχι.

Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι των συγγενών της αδικοχαμένης κοπέλας γνωστοποιούν ότι η μητέρα της έχει ήδη καταθέσει στην εσωτερική έρευνα της Αστυνομίας για τις μεγάλες ευθύνες που βαρύνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που το μοιραίο βράδυ, οπότε και η Κυριακή τους ζήτησε βοήθεια και προστασία, βρίσκονταν σε υπηρεσία, χωρίς να πράξουν το καθήκον τους.

Οι στενοί συγγενείς της 28χρονης Κυριακής ζητούν από την ελληνική δικαιοσύνη, πέραν της καταδίκης του 39χρονου πρώην συντρόφου της και την τιμωρία των αστυνομικών οργάνων που δεν έπραξαν ως όφειλαν, για το κακούργημα της ανθρωποκτονιας δια παραλείψεως, της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας της 28χρονης Κυριακής

Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας της 28χρονης Κυριακής έχει ως εξής: 

«Η ανακριτική διαδικασία, σε βάρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα, βρίσκεται σε εξέλιξη από την κ. Ανακρίτρια του 25ου Τμήματος Αθηνών, κ. Παναγιώτα Σπανού, ενώπιον της οποίας κατατέθηκαν σημαντικά αιτήματα από πλευράς της υποστήριξης της κατηγορίας.

Διορίστηκε Πραγματογνώμων Ψυχίατρος, για να αποφανθεί, σχετικά με τα τεθέντα ερωτήματα για την ψυχική του υγεία, αφού για μία ακόμη φορά ένας δράστης γυναικοκτονίας επικαλείται ότι δεν είχε συνείδηση των πραττομένων του, αντί να αποδεχθεί ότι ήταν ασυνείδητος και στυγνός δειλός εγκληματίας, που μαχαίρωσε πισώπλατα το θύμα, με την ανοχή των αστυνομικών. Στο πλαίσιο αυτό, υποβλήθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα, και για την διασφάλιση της Ακεραιότητας και Αμεροληψίας της διαδικασίας.

Την Παρασκευή, 19.4, η μητέρα της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα κλήθηκε, για να καταθέσει ενόρκως, ενώπιον των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ..

Κατά τη διάρκεια της έρευνας από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, θα ζητηθεί να διερευνηθούν, πέραν της παράβασης καθήκοντος που ήδη διερευνάται, λειψά, και τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας, της υπεξαγωγής εγγράφων, με την έννοια της μη προσήκουσας εξαγωγής του υλικού των καμερών, και όσα άλλα κατ’ ορθότερο τυχόν νομικό χαρακτηρισμό. Τα ίδια εγκλήματα δύνανται να βεβαιωθούν και κατά το στάδιο της ανάκρισης, οπότε η αρμόδια κυρία Ανακρίτρια, θα εφαρμόσει αναλόγως κατά την κρίση Της και την συνείδησή Της το άρθρο 250 ΚΠΔ, για την ενημέρωση με έκθεσή της της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Μετά το πέρας των παραπάνω δικογραφιών, θα πρέπει οι Έλληνες Πολίτες να διασφαλιστούν ότι η Ελληνική Αστυνομία, αφενός δεν θα λειτουργεί με παράνομο τρόπο, όταν ο πολίτης καταφεύγει στις Αρχές ως το τελευταίο καταφύγιό του, αφετέρου ότι ουδείς θα παραμείνει ανέλεγκτος, ανεξαρτήτως της ιδιότητας και του βαθμού του. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πατάξει κάθε είδους αναδυόμενη εγκληματική συμπεριφορά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις