Breaking news

Καιρός - αφρικανική σκόνη
A

Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός με βροχές, χιονοπτώσεις και αφρικανική σκόνη. Η αφρικανική σκόνη αποχώρησε από την πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο, σήμερα θα αναμένεται σημαντική συγκέντρωση στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και το μεσημέρι προς απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα, Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας (σε υψόμετρο πάνω από τα 1,300 μέτρα), ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριο, ενώ λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά από αργά το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Παρασκευή 26 Απριλίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 27 Απριλίου θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων τις θερμές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 28 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, αλλά βαθμιαία στα βορειοανατολικά και αργότερα στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις