Breaking news

Λεωφορείο ΟΑΣΑ
A

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Μεγάλη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αττικής. 

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ προκήρυξαν στάση εργασίας:

  • Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ.
  • Από τις 9:00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας

Συνεπώς τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ. Οι επιβάτες θα πρέπει να υπολογίζουν πως θα εμφανιστούν στις περισσότερες στάσεις από τις 9:30 και μετά το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8:30 το απόγευμα. 

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα ΜΜΜ

Μέχρι στιγμής τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Μεγάλης Τετάρτης έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα στον σιδηρόδρομο (ΟΣΕ) καθώς και ο προαστιακός. 

Όσον αφορά το Μετρό, τον Ηλεκτρονικό και το Τραμ αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα. 

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης θα συμμετέχει τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας, καθώς απεργίες έχουν προκηρύξει και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 

Παράλληλα, τη Μεγάλη Τετάρτη, δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει η  ΠΝΟ. Να σημειωθεί ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της 7ης Μαΐου θα πραγματοποιηθούν κανονικά. 

Οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες και στα περιοδικά θα απεργήσουν μία ημέρα νωρίτερα, τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ οι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση και στα διαδικτυακά Μέσα θα απεργήσουν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη.

Στην Αθήνα, η Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις