Breaking news

Θάλαμος νοσοκομείου/EUROKINISSI
A

Σε επανασχεδιασμό του ΕΣΥ αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας μετά τις Ευρωεκλογές, αφού ήδη το σύστημα υγείας περιλαμβάνει νέα δεδομένα με το ιδιωτικό έργο των γιατρών του δημοσίου, αλλά και τους ιδιώτες γιατρούς που θα μπορούν να εργάζονται μέσα στα νοσοκομεία.

Υπό το πρίσμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επανεκτιμήσει το ιατρικό προσωπικό που διαθέτουν οι δημόσιες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα, ώστε στην συνέχεια να επανασχεδιάσει όλο τον υγειονομικό χάρτη.

Αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας ο Γεωργιάδης

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις περιοδείες του στην περιφέρεια και ανάλογα και με το αποτέλεσμα των εκλογών, προτίθεται να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη της χώρας, όπως λένε πηγές του ethnos.gr.

Εξάλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης ήδη από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, σχεδίαζε να αλλάξει τον υγειονομικό σχηματισμό, ώστε να προκύψουν μονάδες υγείας ανά τη χώρα που να καλύπτουν τις τοπικές ανάγκες του πληθυσμού.

Βασικό ρόλο όμως στις αλλαγές αναμένεται να παίξει και ο διορισμός των νέων Διοικητών στα νοσοκομεία, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος καλοκαιριού, ίσως και τον Σεπτέμβριο.

νοσοκομείο

Σήμερα πάντως το σύστημα υγείας παρουσιάζει κατακερματισμό δυνάμεων και μονάδων, με αποτέλεσμα όμως οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται αφού πολλά νοσοκομεία και κέντρα υγείας δεν διαθέτουν ούτε το βασικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να δημιουργηθεί νέα ομάδα ειδικών στο υπουργείο Υγείας, η οποία και θα μελετήσει τις αλλαγές ώστε να προτείνει συγχωνεύσεις και αλλαγές χρήσης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση με τον νέο υγειονομικό χάρτη θα ανασχεδιάσει το σύμπλεγμα νοσοκομείων παρότι στο παρελθόν ανάλογες ενέργειες έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους στις περισσότερες κυβερνήσεις αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Βασικά κριτήρια αναμένεται να αποτελέσουν:

  • Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κι αν αυτές καλύπτονται από ικανοποιητικό αριθμό εργαζομένων.
  • Στις περιπτώσεις που κάποιες κλινικές έχουν το ίδιο αντικείμενο και βρίσκονται σε κοντινά νοσοκομεία, θα συγχωνευτούν και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε ένα νοσοκομείο από τα δύο.
  • Βασικό κριτήριο θα είναι και ο αριθμός χειρουργείων που πραγματοποιούνται σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Εάν κριθεί ότι ο αριθμός είναι περιορισμένος, στην περίπτωση αυτή θα μπαίνει λουκέτο στη μία χειρουργική κλινική ενός νοσοκομείου και οι επεμβάσεις θα διεξάγονται στο αμέσως κοντινότερο.
  • Και η πληρότητα όμως θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει να λειτουργεί ένα νοσοκομείο με την ίδια μορφή. Εάν είναι χαμηλή και οι νοσηλείες των ασθενών δεν ξεπερνούν το 60%, ο ανασχεδιασμός θα προβλέπει ότι η συγκεκριμένη Μονάδα θα αλλάξει χαρακτήρα και θα παρέχει άλλες υπηρεσίες Υγείας.

Διαβάστε επίσης: 

Ινδία: Τσακώθηκαν και η μάνα πέταξε το 6χρονο παιδί τους σε ποτάμι με κροκόδειλους 

Πέλλα: Σοβαρές καταγγελίες για bullying ανηλίκων - «Ο τρόμος ζωγραφισμένος στα μάτια τους»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις