Breaking news

Fast Food
A

Ένας έμπειρος καρδιολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένες τροφές που επηρεάζουν αρνητικά τη χοληστερίνη και ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τον Δρ. Lome, οι βασικές διατροφικές «παγίδες» βρίσκονται σε τρόφιμα με υψηλά επίπεδα κορεσμένων και τρανς λιπαρών, τα οποία ενισχύουν την «κακή» LDL χοληστερόλη στο αίμα.

Η αυξημένη LDL συμβάλλει στη δημιουργία αθηρωματικών πλακών στα αγγεία, στενεύοντας τις αρτηρίες και αυξάνοντας τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Οι τρεις βασικοί «ένοχοι»

Ο Δρ. Lome ξεχωρίζει τρεις τροφές που, κατά την άποψή του, πρέπει να περιοριστούν:

  1. Επεξεργασμένα κρέατα – Λουκάνικα, σαλάμι και παρόμοια προϊόντα είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, αποτελώντας πραγματική απειλή για την υγεία της καρδιάς.
  2. Κόκκινο κρέας – Παρά την υψηλή θρεπτική αξία του, περιέχει επίσης υψηλά ποσοστά κορεσμένων λιπαρών, συμβάλλοντας αρνητικά στη χοληστερίνη.
  3. Αυγά (κυρίως ο κρόκος) – Αν και θρεπτικά, τα αυγά αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης. Ο κρόκος είναι πλούσιος σε χοληστερόλη, και έρευνες, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει την αναλογία LDL/HDL χοληστερόλης.

Παρά τις διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις, το μήνυμα του Δρ. Lome είναι σαφές: η προσεγμένη διατροφή και η μείωση των τροφών αυτών μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην πρόληψη καρδιοαγγειακών νοσημάτων και στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερίνης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις